Ali Edan van ESA 4 duels geschorst

24 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Ali Edan van ESA een schikkingsvoorstel van 4 duels schorsing gedaan. De straf gaat in op dinsdag 29 mei. Edan kreeg dinsdag een rode kaart in het Arnhem Cupduel met RKHVV.

Edan kan zaterdag wel meespelen in het eerste finaleduel in de nacompetitie van ESA tegen Hierden om een plaats in de eerste klasse. Voor toernooien en oefenwedstrijden geldt niet de regel dat een speler na een rode kaart automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd is geschorst.
Het schikkingsvoorstel van 4 duels schorsing viel ESA-trainer Marcel Omvlee koud op het dak. “Ik vond het op de eerste plaats niet eens een rode kaart, maar 4 wedstrijden is wel heel erg veel. We hebben nog bij de KNVB geïnformeerd naar de hoogte van de straf. Een woordvoerster meldde dat ‘het rapport van de scheidsrechter er niet om loog’.”
Edan heeft enkele dagen de tijd om een verweerschrift in te dienen. Dat zal volgens Omvlee ook gebeuren. Als de tuchtcommissie opnieuw uitspraak heeft gedaan, kan Edan vervolgens nog in beroep gaan tegen die beslissing.