Alex Kwieman helpt ‘Boys’ aan zege

4 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft in 3C opnieuw een zege behaald. Na de thuiswinst tegen WAVV (3-1) was de ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos zondag met 3-2 te sterk voor Spero. Alex Kwieman scoorde 3 keer voor de thuisclub.

Met een gehavende ploeg, liefst 8 selectiespelers ontbraken door blessures, begon Arnhemse Boys de wedstrijd voortvarend. Uit een ingestudeerde corner kwam de thuisclub binnen een minuut op voorsprong. Alex Kwieman gaf het laatste tikje: 1-0.
Spero kreeg daarna het middenveld steeds meer in handen, maar de grootste kans was opnieuw voor Arnhemse Boys. Na een prachtige combinatie kwam de voorzet van Vincent Selhorst en kon Alex Kwieman van 2 meter voor het doel aanleggen. De spits prikte de bal echter naast.
Dat bleek een dure misser, want even later maakte Spero gelijk. De 1-1 viel uit een vrije trap vanaf de flank van ruim 35 meter. Doelman Barry Lama schatte de door de harde wind gedragen bal totaal verkeerd in.
De thuisclub raakte door die tegenvaller niet van slag. Opnieuw Alex Kwieman kreeg een dot van een kans, maar ditmaal kopte de anvaller over. Ook Spero kwam nog gevaarlijk voor het doel van de Arnhemse Boys, maar de paal stond een Elster treffer in de weg. In de 35e minuut kwam Arnhemse Boys via Alex Kwieman toch weer op voorsprong: 2-1.
Na de pauze had Arnhemse Boys de wind in de rug en kreeg het controle over de wedstrijd. Het middenveld was volledig in handen van Dennis Jonathan en Driss Jeniyeh. Het veldoverwicht leverde echter niet veel kansen op. Een treffer van Kwieman werd nog wel geannuleerd wegens buitenspel.
Toch kwam Kwieman nog aan zijn derde treffer van de middag. Invaller Hoessein Okal zette de aanvaller vrij voor de keeper en Kwieman faalde niet: 3-1. In blessuretijd kwam Spero uit een corner nog op 3-2.
Door deze overwinning klimt Arnhemse Boys naar de zesde plek op de ranglijst en doet de ploeg volop mee in de strijd om de tweede periodetitel.

Uitslagen Derde klasse C
Arnhemse Boys – Spero        3-2
ONA’53 – WAVV                      3-1
Beuningse Boys – Woezik       1-5
Trekvogels – Hatert                2-0
Union – Groesbeekse Boys    2-3
Overasseltse Boys – SML       afg