Ajax meldt zich voor Davy Pröpper

1 september 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Ajax heeft zich enkele uren voor het sluiten van de transferwindow gemeld bij de zaakwaarnemer van Davy Pröpper. Dat meldt Voetbal International. Pröpper zou de opvolger moeten worden van de naar Manchester United vertrokken Daley Blind.

Davy Pröpper verlengde zijn contract met Vitesse pas nog tot de zomer van 2017. Louis Laros behartigt de belangen van de 22-ajrige Arnhemmer. Het is onbekend of Pröpper een gelimiteerde transfersom in zijn contract heeft staan, maar anders zal Ajax diep in de buidel moeten tasten voor de middenvelder.
Dat laatste past echter niet in de filosofie van Ajax. De Amsterdamse club richt zich vooral op jonge, talentvolle jeugdspelers die nog voor een relatief gering bedrag kunnen worden weggeplukt om ze vervolgens in hun jeugdopleiding verder te laten rijpen. Door het late vertrek van Blind heeft Ajax echter dringend behoefte aan een directe versterking op het middenveld.
Volgens meerdere media heeft Mohammed Allach, technisch directeur van Vitesse, maandag laten weten dat er op de laatste dag van de transferperiode niets meer zal gebeuren bij Vitesse.