Ajax kan Van Toor geen pijn doen

7 juli 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Dennis van Toor verloor woensdagavond met zijn ploeg AZSV met 11-0 van Ajax. Pijn deed de nederlaag niet bij de Arnhemmer. Het was, na het behalen van de titel, eerder een nieuw hoogtepunt voor de succesvolle trainer.

Na het kampioenschap en de daarmee gepaard gaande promotie naar de eerste klasse met AVW’66 in 2010, vertrok Dennis van Toor naar Aalten. Al in zijn eerste seizoen lukte het de 39-jarige Arnhemmer ook AZSV naar de titel in de tweede klasse te loodsen.
Als een soort beloning stond woensdag de wedstrijd tegen landskampioen Ajax op het programma. “Ik heb genoten van de entourage. Uitverkocht, met 4.500 toeschouwers langs de lijn”, vertelt Van Toor.
Het werd uiteindelijk 0-11, met de 0-4 van Theo Janssen uit een strafschop. Maar het resultaat was ondergeschikt. Van Toor: “We hebben in de eerste 20 minuten geen tegengoal gehad, maar in feite is het niet meer dan 90 minuten lang ‘tegenhouden’. In de eerste helft, in zo’n beetje de formatie van vorig seizoen, hebben we het tegen de basiself van Ajax nog aardig gedaan. Bij rust was het 0-5. Met veel nieuwe spelers in de ploeg werden we in de tweede helft door de tweede garnituur van Ajax weggetikt. Dan zie je toch dat spelers aan elkaar moeten wennen.”
Twee weken training was niet genoeg om Ajax onder de ‘10’ te houden. “Ajax was ook gretig”, merkte Van Toor op. “De spelers mogen tijdens het trainingskamp nog een avondje op stap. Als ze er meer dan 10 zouden maken, mochten ze 2 uur langer stappen. Ze haalden na een doelpunt ook meteen de bal uit het net.”
Waar Ajax verder gaat met de voorbereiding, krijgen de spelers van AZSV nu even vakantie. “We pakken het pas in de eerste week van augustus weer op”, aldus Van Toor. “AZSV heeft de laatste 4,5 jaar altijd nacompetitie moeten spelen. Eerst om in de eerste klasse te blijven, daarna om 2 keer te promoveren naar de eerste klasse. Dan duurt een seizoen lang. Daarom was het nu voor de spelers prettig, dat we kampioen zijn geworden.”
Van Toor kijkt al uit naar komend seizoen. “In de breedte zijn we wat sterker geworden. Maar de start is altijd belangrijk. Begin je tegen een paar ex-hoofdklassers en je verliest die duels, dan weet je nooit hoe dat doorwerkt.”