AHV Swift wil spektakel bieden

5 september 2014 | Van onze AS-redactie

AHV Swift begint de handbalcompetitie in de eredivisie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Hellas. Trainer Johann Peters wil vooral in eigen hal vlammen. “We moeten het Arnhemse publiek weer enthousiast krijgen.”

 

Blij dat het echte werk gaat beginnen?
Johann Peters: “Het is altijd leuk om aan de voorbereiding te beginnen, maar na vier, vijf weken verlang je naar het echte werk. We zijn nu ook klaar voor de competitie. Het belangrijkste is dat er een nagenoeg fitte groep staat. Alleen Jordy Brunekreef is pas weer in november of december inzetbaar. Pascal Lucassen is na zijn knieblessure alweer in staat om dertig tot veertig minuten te spelen. Hij mist alleen nog wat wedstrijdritme.”

Hoe belangrijk is de terugkeer van Pascal Lucassen?
“Heel belangrijk. Ook Pascal is nog een jonge speler, maar wel eentje met een paar jaar eredivisie-ervaring. Technisch en tactisch is Pascal een uitstekende handballer die voor de ploeg een meerwaarde kan zijn. Door een lichte blessure heeft hij in de voorbereiding nog een week gemist, maar ik verwacht dat hij eind oktober weer topfit zal zijn.”

Welk gevoel heb je aan de voorbereiding overgehouden?
“Een prima gevoel. Er heerst in de groep een goede tot zeer goede sfeer. Ook in dat proces zijn we enorm gegroeid. Het was ook een belangrijk doel om het plezier in de ploeg weer terug te krijgen. Daarnaast moesten de spelers zich bewust worden van wat je moet doen om op dit niveau te kunnen spelen.”

Hebben de nieuwe spelers zich snel aangepast?
“Een groot deel van die groep kwam al uit het Swiftnest. een Kevin Gerritsen, Lex ten Velde en Darwin Mus kende ik natuurlijk al. Robbert van Oel van ESCA is erbij gekomen en Jens de Koning van UDI 1896 is een prima keeper. Al die jongens zijn goed in de groep opgenomen en vormen een meerwaarde.”

Wat is dit seizoen het doel?
“We willen het onze tegenstanders zo moeilijk mogelijk maken en ik hoop dat we in staat zijn veel thuiswedstrijden te winnen. We hebben veel Arnhemse jongens in de ploeg en ik zie graag dat ook het publiek ons weer massaal gaat steunen. Pas na een paar wedstrijden, als je de kracht van je tegenstanders kent, kun je een doelstelling formuleren. Dan doen we met de staf en de spelersgroep.”

Door de nieuwe BENE League is er in de eredivisie heel wat veranderd. Wat vind je daarvan?
“Vier Nederlandse topploegen zijn daardoor uit de eredivisie verdwenen en dan kun je niet ontkennen dat die eredivisie aan kracht en kwaliteit heeft ingeboet. Zeker ook door de versterkte promotie uit de eerste divisie. Maar voor Swift is dat in deze fase een goede zaak, want het stelt ons in staat meer wedstrijden te winnen. Ik verwacht dat trouwens dat alle ploegen van elkaar kunnen winnen. Dat is goed voor de ontwikkeling van spelers en ook leuk. Als je bijvoorbeeld op bezoek moest bij een topploeg als Lions, wist je al vooraf dat je met 35-20 kon verliezen.”

Jullie openen het seizoen thuis tegen Hellas. De verwachting?
“De doelstelling is winnen. Maar Hellas is iets anders dan in de voorbereiding wedstrijden spelen. Nu staat de druk er op. De coaching is nu ook anders. Ik ben benieuwd hoe de ploeg daar mee omgaat. Afgelopen woensdag heb ik ook al spelers moeten teleurstellen. We hebben in de voorbereiding met zo’n twintig man getraind, maar in de competitie gaan we iedere week met 14 man weg. In september bekijk ik wekelijks wie ik meeneem. Dan heeft iedereen nog steeds een kans aan te haken.”

Selectie Swift: Jens de Koning (k), Ruben van Moerkerk 9k), Stef Beukers (k), Martijn ten Velde (k), Daniél Laveman, David Petit, Kevin Gerritsen, Robin Schoenaker, Pascal Lucassen, Robbert van Oel, Ruben de Bok, Jop Reumer, Darwin Mus, Gijs Hoeve, Jeff de Quay, Thijs Geurds, Stanley santos, Lex ten velde, Peter Schoenaker, Milan Hendriks.


EREDIVISIE
Zaterdag 6 september

Houten – LIONS 2
Aristos – Tachos
Hercules – Hurry Up
E&O – Quintus
AHV Swift – Hellas (20.30 uur, sporthal Elderveld)