AHV Swift kansloos bij Aalsmeer

14 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben dinsdagavond het eredivisieduel in en tegen Aalsmeer kansloos verloren. De koploper was met 34-20 veel te sterk voor de formatie van de nieuwe trainer Johann Peters.

Swift hield Aalsmeer alleen in de beginfase even bij (2-2), maar via 5-3 en 7-3 stond na 18 minuten een 10-4 stand in het voordeel van Aalsmeer op het bord. “Het gat is dan al zo groot, dat je er niet meer bij komt”, vertelde Peters na afloop. “Het was al snel duidelijk dat er voor ons weinig te halen viel.”
In de slotfase van de eerste helft liep Aalsmeer uit naar een 20-8 ruststand. Na de hervatting bracht de koploper veel eigen jeugd in het veld en de score niet veel meer op. Na zestig minuten was de stand 34-20.
Bij vlagen liet Swift volgens Peters zien dat het goed kan handballen. “We maakten ook een paar mooie goals, maar daarna zakten we weer weg. Het zijn nog kleine pieken en diep dalen. Je ziet dat het zelfvertrouwen en de scherpte minimaal is. En tegen een ploeg als Aalsmeer wordt het dan lastig. maar ik heb ook positieve dingen gezien. Er waren ook jongens die weer beter speelden dan afgelopen zaterdag. Het heeft ook geen zin om er als een boeman doorheen te lopen.”
Peters wijst zijn mannen vooral op de positieve dingen. “We moeten gewoon toewerken naar de nacompetitie. We kunnen handballen en er is veel talent, maar we zijn met elkaar aan het zoeken. We smachten natuurlijk wel naar een succesje. Dat zal duidelijk zijn.”

Over het vertrek van Rob van Buijtene, die na de komst van het duo Johan Peters/Rob Groener weer het tweede team zou gaan begeleiden, wilde Peters niet al te veel kwijt. “Ik vind dat een bestuurlijke aangelgenheid. Dat de communicatie niet helemaal gelopen is, zoals het had gemoeten, is duidelijk. Het is jammer dat Rob van Bijtene weg is, want hij is er na het vertrek van Paul Schuurlijk toch ingesprongen, maar ik wil me nu volledig concentreren op de ploeg.”