AHV Swift aast op drie zeges op rij

10 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redatie

Zet Swift de zegereeks zaterdag in sporthal Elderveld door? De Arnhemse handballers krijgen bezoek van de kersverse eredivisionist Aristos. Bij winst houdt de ploeg van trainer Johann Peters aansluiting met de top vier.

Met 6 punten uit 5 duels neemt Swift in de eredivisie een vijfde positie in. De Arnhemse ploeg won de twee laatste wedstrijden. Na de wat moeizame zege in het thuisduel met Hercules (26-23) volgde afgelopen zaterdag een knappe winst in Waalwijk tegen Tachos (25-28).
“We zullen zaterdag alles op alles zetten om de derde overwinning op rij te boeken”, zegt Peters, die weet dat het duel met Aristos geen gemakkelijke klus zal worden. De Amsterdamse formatie wacht nog op de eerste zege, maar kwam in de vier tot nu toe gespeelde wedstrijden prima voor de dag. Aristos opende het seizoen met een gelijkspel thuis tegen tegen Tachos (19-19) en speelde twee weken later uit tegen Hercules ook gelijk (27-27). Tussendoor werd wel ruim verloren bij Lions 2 (35-25) en in de thuiswedstrijd tegen Houten bleef Aristos maar net aan de verkeerde kant van de score (21-22). Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd bij E en O uitgesteld in verband met het overlijden Danny Falke. De speler van de Emmense ploeg kwam in de nacht van 27 op 28 september bij een verkeersongeval om het leven.
In het duel met Aristos kan Swift-trainer Johan Peters geen beroep doen op Robbert van Oel. Van Oel liep afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd van het tweede team van Swift tegen de Roermondse tweededivisionist Swift 2000 een vervelende enkelblessure op en is enige tijd uit de roulatie. Swift 2 won die wedstrijd na verlenging met 27-26 en plaatste zich daarmee voor de eerste ronde van de landelijke beker.
AHV Swift – Aristos begint zaterdag in sporthal Elderveld om 20.30 uur.

In de tweede divisie B komt UDI 1896 zondag voor het eerst in actie. de Arnhemse ploeg lag in de eerste speelronde stil. Zondag is in sporthal Kermisland Heerle de opponent. De ploeg uit Noord-Brabant won afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in eigen hal met 24-14 van White Demons. De wedstrijd UDI 1896 – Heerle begint zondag om 13.10 uur.

In de tweede divisie B bij de vrouwen gaan de handbalsters van E & A gaan zaterdagavond in Etten-Leur op bezoek bij Internos. De ploeg van trainer Oleg Boiko kan zich dan revancheren voor de thuisnederlaag die het afgelopen zaterdag in de eerste competitiewedstrijd opliep tegen Gemini Z. De Arnhemse ploeg verloor in de eigen sporthal Rijkerswoerd met 14-19.
E & A treft zaterdag in Etten-Leur een tegenstander die de eerste punten al binnen heeft. Internos won op de eerste speeldag met 16-20 bij Dongen. Internos – E & A begint zaterdag om 20.30 uur.

Klik hier voor het handbalprogramma