Agilitas verspeelt een kostbaar punt

13 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers van Agilitas leken in de eerste klasse H op  weg naar naar een maximale zege bij Renwouw 2. De Arnhemse ploeg moest de vierde set echter afstaan. Agilitas steeg de door de 3-1 winst naar de derde plaats.

EERSTE KLASSE H
Renswouw 2 – Agilitas 1-3 (21-25, 14-25, 22-25, 25-20)

Wellicht kwam het door het vroege aanvangstijdstip of de kou in de zaal, maar Agilitas begon wat slapjes aan de eerste set. Dit in tegenstelling tot de thuisploeg die duidelijk zin had in een stunt tegen de bezoekers uit Arnhem. Lang stond Agilitas in de eerste set op achterstand, maar met 21-25 kon de set toch nog worden binnengehaald.
In de tweede en derde set kwamen de Arnhemmers pas goed op stoom. In deze twee sets werd de tegenstander slechts 14 en 22 punten gegund. De thuisploeg was zeer kwetsbaar in de verdediging toen Aglitas eenmaal de gaten daarin had gevonden. De ene na de andere tactische prikbal leverde eenvoudig de punten op. Ook was Renswouw niet sterk in de passing waardoor ook de aanval nauwelijks uit de verf kwam.
De laatste set had zijn eigen verhaal. Agilitas had een aantal wissels toegepast die duidelijk nog op temperatuur moesten komen. Renswouw maakte daar goed gebruik van en bouwde in deze set de voorsprong gestaag uit. De Arnhemmers probeerden door middel van een aantal wissels het tij nog te keren maar daarvoor was het net te laat. Agilitas verloor de vierde set met 25-20.
Door dit resultaat is Agilitas wel opgeklommen naar de derde plaats in de eerste klasse H, maar verzuimde een punt in te lopen op koploper Woudenberg, dat ook met 3-1 won. Na zeven speelrondes is inmiddels een duidelijke afscheiding. Vier ploegen (Woudenberg 1 en 2, Agilitas en Xanthos 2) zullen strijden om de titel. De andere ploegen spelen een bijrol.

Uitslagen Eerste klasse H
Scylla 3 – Gemini 2                  3-1
Woudenberg – Xanthos 2         3-1
TiVoC – WaHo                          3-1
Volvera – DOS                          4-0
Renswouw 2 – Agilitas             1-3
Renswouw 3 – Woudenberg 2  1-3

Stand aan kop
1. Woudenberg            7-32
2. Woudenberg 2         7-30
3. Agilitas                    7-28
4. Xanthos 2                7-27
5. TiVoC                      7-17