Agilitas verrassend onderuit bij TiVoC

29 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers van Agillitas hebben zaterdag in de eerste klasse H een verrassende nederlaag geleden. In Tiel verloor de Arnhemse ploeg van TiVoC met 3-2 (25-16, 25-23, 15-25, 15-25, 15-12).

Agilitas begon slap en ongemotiveerd tegen TiVoC, de nummer acht op de ranglijst. De thuisploeg profiteerde optimaal door de eerste set met 9 punten verschil naar zich toe te trekken: 25-26. De aanvallers van de Arnhemmers hadden grote moeite met het scoren van directe punten. Daarbij hielp het ook niet mee dat buitenaanvaller en aanvoerder Reinier Markus al vroeg in de eerste set met een kuitblessure op de bank moest plaatsnemen. Hij kwam in het verdere verloop van de wedstrijd ook niet meer in actie.
Gedurende de gehele wedstrijd hadden de Arnhemmers moeite met de servicedruk en de uitstekende verdediging van de Tielenaren. In de tweede set leken de gasten wakker geschud en bij een tussenstand van 20-23 had Agilitas de tweede set voor het grijpen. TiVoC gaf zich echter niet gewonnen, maakte optimaal gebruik van het thuisvoordeel en pakte de set alsnog: 25-23.
Agilitas was steeds beter in haar spel gekomen en dat kwam in de twee daaropvolgende sets ook in de score tot uiting. tweemaal stond er een 15-25 stand op het bord. In de vijfde set wisselden de kansen. Eerst nam TiVoC een 8-4 voorsprong, maar pareerde Agilitas deze aanval met een 8-12 tussenstand. Het thuispubliek ging daarna nog maar eens achter TiVoC staan en dat hielp. De gastheren trokken de laatste set naar zich toe: 15-12.
Door dit verlies moet Agilitas in de achtervolging. De Arnhemse ploeg staat vierde met 20 punten uit 5 duels. Woudenberg gaat met de maximale score van 25 uit 5 aan kop. Xanthos 2 en Woudenberg 2 (beide 21 uit 5) volgen.

Uitslagen Eerste klasse H
Renswouw 3 – Xanthos 2             0-4
Renswouw 2 – Woudenberg         0-4
DOS – WaHo                                1-3
Volvera – Gemini 2                      1-3
Scylla 3 – Woudenberg 2              0-4