Agilitas toont te weinig beleving

18 april 2011 | Van onze AS-redactie

De laatste wedstrijd in de reguliere competite in de promotieklasse B vertelde het verhaal van dit seizoen van de volleballers van Agilitas. De Arnhemse ploeg verloor thuis kansloos van Heyendaa: 0-4 (18-25, 16-25, 16-25, 17-25).

Soms laat Agilitas aardig spel zien, maar meestal zakken de mannen stuk voor stuk door het ijs. Ook tegen Heyendaal bleek dat volleybal nog meer een spelletje is van het voorkomen van fouten in plaats van het maken van punten.
“Maar kwaliteit is één ding. Het andere is dat je zeker op het niveau van de promotieklasse ook een stuk beleving, inzet en de wil om te winnen mag verwachten. En ook op deze punten scoort de ploeg geen punten. Voeg daarbij een haperend verdedigingssysteem en het complete verhaal is verteld”, zegt een kritische aanvoerder Rinier Markus van Agilitas.
Markus vindt dat zijn ploeg in potentie in de middenmoot zou kunnen eindigen. “Maar dan moet het roer behoorlijk om. Dat zal nodig zijn, want op 7 mei wachten de promotie/degradatie wedstrijden. Om kans te maken op een verlenging van het verblijf in de promotieklasse zullen we dan eerste moeten worden.”
In de promotieklasse B eindigde Agilitas als tiende en voorlaatse met 25 punten uit 20 wedstrijden. De Arnhemse ploeg hield alleen Trivos 2 (11 uit 20) onder zich. Het gat met Scylla 2 en TiVoC, die beide net boven Agilitas eindigden, was enorm. Die 2 ploegen pakten 45 punten.