Afronding VDZ nog onder de maat

9 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ kent een slechte start van het seizoen in de derde kasse C. De Arnhemse formatie heeft na de 1-3 thuisnederlaag tegen Doetinchem na 2 duels pas één punt en bungelt in de onderste regionen van de ranglijst.

VDZ kreeg in het duel met Doetinchem via Tim Awater de eerste grote kans, maar de spits schoot over. In de 28e en 35e minuut scoorde Doetinchem wel: 0-2.
Awater kreeg ook na de pauze de eerste levensgrote kans. De spits was de doelman al voorbij, maar een verdediger van Doetinchem kon ten koste van een corner nog net redding brengen. Twintig minuten na de pauze was wel raak voor de Arnhemmers. Pieter Middeldorp draaide weg bij een tegenstander en haalde verwoestend uit: 1-2.
VDZ was terug in de race, maar 2 minuten later herstelde Doetinchem de oude marge. Doelman Tom Witjes van VDZ was kansloos: 1-3.
VDZ gooide daarna wat meer energie in de strijd, maar de intelligentie in het aanvalsspel ontbrak om de defensie van Doetinchem, dat zelf in de counter gevaarlijk bleef, te verontrusten. De thuisploeg had bovendien het geluk niet aan zijn zijde. Soufian Arjoch, Martijn van Gessel en Sam van den Hoven raakten in de slotfase de paal, invaller Najib Muslem nam net iets te veel tijd om een grote kans in een treffer om te zetten.

Uitslagen Derde klasse C
Vorden – FC Trias           2-1  
FC Eibergen – WVV ’34   3-1
VDZ – Doetinchem         1-3
Neede – Viod                 3-0
Brummen – SML             1-2
Ruurlo –  Pax                 0-4