Afknapper voor Jonge Kracht, degradatie Westervoort dichtbij

30 mei 2016 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht kreeg zondag een fikse teleurstelling te verwerken. De Huissense ploeg verloor op eigen veld met 1-0 van SCE en mist na het gelijkspel (2-2) van vorige week in Nijmegen promotie naar de derde klasse. Voor Sportclub Westervoort is degradatie naar die vierde klasse al bijna een feit. De ploeg van trainer Pim Scholten verloor de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit met 0-4. Zondag is de return in Nijmegen.

Heijse4K, BarryJonge Kracht  begon na het gelijkspel van vorige week in Nijmegen licht favoriet aan de tweede confrontatie. De ploeg van trainer Barry Heijse (foto rechts) kon echter geen bres slaan in de hecht Nijmeegse defensie. SCE kwam in de slotfase van de eerste helft uit een vrije trap op voorsprong: 0-1. Na de hervatting deed de thuisploeg nog verwoede pogingen de achterstand ongedaan te maken, maar alle inspanningen bleven zonder resultaat.
Jonge Kracht moet het daarom volgend jaar opnieuw proberen uit de vierde klasse te komen. De Huissenaren speelden in het seizoen 2011 – 2012 nog in de eerste klasse, maar kwamen vervolgens in een vrije val terecht.

Westervoort grootSportclub Westervoort hoeft zich na de eerste wedstrijd tegen Blauw Wit om behoud van het derdeklasserschap al geen illusies meer te maken. De Liemerse ploeg verloor op eigen veld kansloos van de Nijmegenaren (0-4) waardoor de return nog slechts een formaliteit is. Bij rust was de stand nog 0-0, maar in de tweede helft had de thuisclub geen verweer tegen het sterke Bauw Wit.
Westervoort voorkwam op het nippertje directe degradatie uit de derde klasse C en sleepte er nog een beslissingswedstrijd uit tegen Eibergen. Die werd met 4-0 gewonnen, waardoor de ploeg van trainer Pim Scholten via de nacompetitie nog de kans kreeg zich te handhaven. Daar lijkt na de eerste wedstrijd tegen Blauw Wit nu weinig kans meer op.