AFC Arnhem zit al bijna gebeiteld

31 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De kans dat AFC Arnhem ook volgend seizoen in de hoofdklasse speelt, is verder toegenomen. De ploeg van trainer Dennis van Beukering won zondag de eerste finalewedstrijd bij Rigtersbleek met 2-1. Zondag is de return in Arnhem.

Na de indrukwekkende inhaalrace in de reguliere competie in de hoofdklasse C zet AFC Arnhem de goede prestaties ook in de nacompetitie voort. Na de eliminatie van Hoogeveen in de eerste ronde is Rigtersbleek de laatste hindernis op weg naar klassebehoud. In Enschede zette AFC Arnhem al een grote stap.
De bezoekers uit Arnhem begonnen sterk aan het duel. “We voetbalden goed”, stelde trainer Dennis van Beukering na afloop vast. “Maar door slordig te zijn in de eindpass kon Rigtersbleek er via de counter toch enkele keren gevaarlijk uitkomen. Het was dan ook tegen de verhouding in dat wij op voorsprong kwamen.”
Het was Yahya Hotak die AFC Arnhem na goed doorzetten op 0-1 bracht, nadat de Enschedese doelman, al dan niet gehinderd, de bal losliet. Vlak voor rust werd het echter gelijk. Uit een strafschop kwam eersteklasser Rigtersbleek langszij: 1-1. “Een gemakkelijk gegeven penalty”, zei Van Beukering.
Na de hervatting was er volgens Van Beukering sprake van een ‘echte Engelse wedstrijd’. Daarbij kreeg Rigtersbleek meer kansen dan AFC Arnhem. Om toch nog iets te forceren bracht Van Beukering zijn broer Jhon in het veld, maar de beste kans was in de slotfase voor Rigtersbleek. De enorme mogelijkheid leverde echter geen doelpunt op. Toen iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel, viel toch nog de winnende Arnhemse treffer. Rafik El Malki zette voor, waarna John van Beukering de bal met een omhaal verlengde op Rashwan Taher die bij de tweede paal kon binnentikken: 1-2. Volgens de spelers van Rigtersbleek was daar een handsbal van Van beukering aan voorafgegaan.
“Rigtersbleek protesteerde zo heftig dat de scheidsrechter vijf gele en een rode kaart trok voor Rigtersbleek”, aldus Van Beukering.
Zondag is in Arnhem de return. AFC Arnhem heeft aan een gelijkspel genoeg om ook volgend seizoen uit te mogen komen in de hoofdklasse.

Klik hier voor de uitslagen van de nacompetitie.