AFC Arnhem naar halve finale

28 april 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Hoofdklasser AFC Arnhem heeft zich dinsdagavond als eerste ploeg geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De formatie van trainer Dennis van Beukering won in de kwartfinale moeizaam met 3-2 van eersteklasser Rheden.

Rheden kende een bliksemstart. Mauro Slutter opende al na drie minuten de score. De middenvelder profiteerde van geklungel in de defensie van AFC Arnhem: 1-0. De ploeg van trainer Bram van Aken deed na die vroege voorsprong niet onder voor het een klasse hoger spelende AFC Arnhem. Vlak voor rust was de Rhedense defensie even niet attent, waarna AFC Arnhem-spits Esen Gürbüz raak kopte: 1-1.
Na de hervatting schroefden beide ploegen het tempo op. Dat kwam ook het kijkspel ten goede. Beide ploegen kregen kansen. Doelpunten bleven in eerste instantie uit. Een kwartier voor tijd zette Nekhomi Veldt met een fantastische goal AFC Arnhem op 2-1. Doelman Jelmer van de Witteloostuijn van Rheden zag de bal snoeihard in de kruising vliegen.
Rheden toonde veerkracht en weigerde zich bij het verlies neer te leggen. De strijdlust werd acht minuten voor tijd beloond. Het was opnieuw Mauro Slutter die doelman Marc te Witt passeerde: 2-2.
Rheden kreeg daarna nog een grote kans, maar de sterke invaller Mark Schmitz kon twee collega-aanvallers niet bereiken, omdat zij tot grote ergenis van trainer Bram van Aken achter een Arnhemse verdediger niet bereikbaar waren.
Twee minuten voor tijd leidde knullig Rhedens balverlies de winnende treffer van AFC Arnhem in. De ploeg van trainer Dennis van Beukering profiteerde meteen van de geboden ruimte, waarna Esen Gürbüz het vonnis over Rheden voltrok: 3-2.
Het duel stond onder prima leiding van arbiter Joop Visser.

In de halve finale speelt AFC Arnhem op dinsdag 26 mei tegen de winnaar van Spero – AVW ’66. Dat laatste duel wordt gespeeld op dinsdag 19 mei.
Spero bereikte dinsdag de kwartfinale door na strafschoppen te winnen van Bemmel. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2.   

Arnhem Cup 
Dinsdag 28 april
Tweede ronde 
Spero – Bemmel                          2-2  (Spero wns) 
Kwartfinale
Rheden – AFC Arnhem (zo)          2-3

Programma overige kwartfinales
Donderdag 7 mei

AFC Arnhem (za) – Westervoort (20.00 uur)
Dinsdag 12 mei
Duno D – RKHVV (20.00 uur) 
Dinsdag 19 mei
winnaar Spero-Bemmel – AVW ’66 (20.00 uur)