AFC Arnhem door na strafschoppen

7 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De zaterdagvoetballers van AFC Arnhem hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De formatie van trainer Samir Yazilitas won na een 1-1 eindstand na strafschoppen van Westervoort.

AFC Arnhem heeft daardoor twee teams bij de laatste vier, want in de eerste kwartfinale waren de zondagvoetballers van AFC Arnhem al met 3-2 te sterk voor Rheden. Op het terrein van Eendracht zag het er donderdag aanvankelijk goed uit Sportclub Westervoort, dat al in de 7e minuut door Jordy Hengelman met 1-0 de leiding nam. De sterke spits kon de bal na een voorzet van rechts ongehinderd van dichtbij binnen tikken.
Westervoort had daarna de kans het duel al vroeg te beslissen, maar ging slordig om met de kansen. De beste was nog voor Hengelman die de bal van dichtbij inschoot, maar doelman Sinan Bagci redde. Vlak voor de pauze gaf AFC Arnhem al een eerste waarschuwing af. Fatih Kaya krulde de bal fraai richting kruising, maar de binnenkant van de paal stond een treffer in de weg.
Na de hervatting kreeg AFC Arnhem steeds meer grip op het duel. Ali Deniz was al dicht bij de gelijkmaker, maar hij strandde op doelman Edwin Huuskes van Westervoort. Halverwege de tweede helft was het toch raak. Uit een vrije trap knalde Jara Arends hard in, waarna doelman Huuskes de bal maar half keerde. In de rebound kopte Ron slot ongehinderd raak: 1-1.
Kort voor tijd behoedde Huuskes Westervoort voor een achterstand. De doelman maakte een kopbal van Ali Deniz onschadelijk. Na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het bord, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Beide ploegen faalden in hun eerste vijf beurten niet. Nick Cornelissen miste voor AFC Arnhem als eerste, waarna ook Westervoorter Twan van de Sterre zijn pingel zag worden gestopt. Ozasik scoorde vervolgens voor AFC Arnhem, waarna Timo Jansen de twaalfde strafschop overschoot.
Westervoort kan zich nu volledig richten op het kampioensduel van komende zondag tegen Etten. De ploeg van trainer Pim Scholten heeft thuis aan een gelijkspel tegen Etten genoeg voor de titel in de vierde klasse D.

In de halve finale van de Arnhem Cup spelen de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem op donderdag 28 mei tegen de winnaar van het kwartfinaleduel tussen Duno en RKHVV. De zondagvoetballers van AFC Arnhem stuiten in de halve finale op de winnaar van de wedstrijd Spero – AVW ’66. Die halve eindstrijd is op dinsdag 26 mei. 

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales
Dinsdag 12 mei
Duno D – RKHVV (20.00 uur) 
Dinsdag 19 mei
Spero – AVW ’66 (20.00 uur)