Adriaensen mag niet naar AVW’66

10 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Charley Adriaensen mag niet naar AVW’66. De KNVB heeft zijn verzoek voor een tussentijdse overschrijving van zijn huidige club WSV Apeldoorn naar de eersteklasser uit Westervoort afgewezen.

Adriaensen had het verzoek gedaan in verband met een andere werkkring: hij heeft een vaste aansteling bij Jeugdzorg in Velp gekregen. Hij vreest dat daardoor het voetballen in Apeldoorn hem te veel tijd gaat kosten. De 26-jarige aanvaller wil graag naar Westervoort omdat hij daar gaat wonen en omdat hij trainer Roberto Straal goed kent. Hij traint zelfs al mee met de hoofdmacht. De KNVB heeft het verzoek echter niet gehonoreerd.

Adriaensen, die zwaar teleurgesteld is, kent de argumenten van de KNVB niet exact. “Uit de stukken die ik heb gekregen, ontbreekt  een goede onderbouwing voor het besluit. Er wordt vaag iets gemeld over competitievervalsing en ze doen de suggestie om dan maar in een ander team van WSV te gaan spelen. Maar ik had al uitgelegd dat dat voor mij onhaalbaar is. Ik ben vaak pas om zeven uur ’s avonds klaar met mijn werk en dan moet ik nog naar Apeldoorn. Dan ben ik voor het eerste al te laat. De andere teams trainen op nóg ongunstiger tijden.”

Adriaensen gaat nog wel onderzoeken of er een beroepsmogelijkheid is maar houdt daar niet echt rekening mee. Een terugkeer naar WSV is voor hem ook geen optie meer. Hij heeft van AVW’66 de toezegging dat hij de rest van het seizoen kan blijven meetrainen.