Adriaensen: dolgraag naar AVW’66

26 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Charley Adriaensen zet alles op alles om de rest van het seizoen voor AVW’66 te kunnen uitkomen. De 26-jarige speler van WSV uit Apeldoorn heeft overschrijving aangevraagd, maar goedkeuring van de KNVB is nog niet zeker.

Adriaensen wil weg bij WSV omdat hij een vaste baan als jeugdreclasseerder bj bureau Jeugdzorg in Velp heeft gekregen. De Arnhemmer vindt nu dat voetballen in Apeldoorn te veel tijd kost en te belastend is. Verandering van werkkring is dus de reden voor zijn verzoek tot  overschrijving. Het fiat van de KNVB is er echter nog niet omdat de bond enkele onvolkomenheden ontdekte in de papierwinkel die een tussentijdse overgang nu eenmaal met zich meebrengt.
Adriaensen: “Ik heb het telefonisch toegelicht en de zaak is opnieuw in behandeling. Ik heb de indruk dat er begrip is voor mijn situatie. Ik heb er een goed gevoel over en hoop per 1 februari voor AVW’66 te kunnen spelen. Voetballen in Apeldoorn zou een enorme belasting worden, gezien de reistijden is het voor mij niet meer haalbaar.”

Charley Adriaensen, geboren en getogen Klarendaller, heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een heel voetbalverleden achter zich. Hij begon ooit bij Vitesse 1892, speelde in de jeugd van De Graafschap, hoorde bij de selectie van TOP Oss en kwam uit voor RKHVV en Rheden. “Daarna heb ik anderhalf seizoen niet gevoetbald omdat ik mijn studie maatschappelijk werk wilde afronden. Dat is nu gelukt en ik heb een vaste aanstelling bij Jeugdzorg gekregen.”
Adriaensen belandde dit seizoen bij WSV in Apeldoorn. Zonder veel succes overigens. De ploeg staat onderaan in de eerste klasse E zondag en Adriaensen voelt zich er niet helemaal gelukkig. “Ik ben in principe spits, maar ik word meestal gebruikt als middenvelder. Van de 11 wedstrijden hebben we er 9 verloren. We hebben dit seizoen ook al 8 rode kaarten geïncasseerd. Vooral omdat het een jonge en onervaren ploeg is.”

Waarom de keus voor AVW’66? Adriaensen: “Ik ken Roberto Straal goed. Ik heb met hem gevoetbald bij Rheden, onder trainer Johan de Kock. En met Tom Dijkerman, de aanvoerder van AVW, heb ik vroeger in de jeugd van De Graafschap gespeeld. Bovendien verhuis ik in maart naar Westervoort. De keus voor AVW’66 ligt dus voor de hand, temeer omdat ze moeite hebben met scoren.”