Aalbers neemt kijkje op Papendal

13 augustus 2016 | Van onze AS-redactie

Karel Aalbers was vrijdag even terug bij Vitesse. De oud-voorzitter bekeek op Papendal de training van de Arnhemse eredivisionist. Vitesse treft zaterdagavond (19.45 uur) in Gelredome ADO Den Haag. Milot Rashica is inzetbaar, voor Navarone Foor komt het duel nog te vroeg.

Na de fraaie 4-1 zege in het openingsduel met Willem II is Vitesse er alles aan gelegen ook het thuispubliek in de eerste wedstrijd in Gelredome te tracteren op een overwinning. Voor trainer Henk Fraser (foto rechts) een pikant duel, want juist zijn oude ploeg ADO Den Haag komt op bezoek. “Ik gun ADO het allerbeste, maar nu is het een ander verhaal”, vertelde Fraser op de clubwebsite van Vitesse. “Ik wil winnen, maar heb wel veel respect voor de mensen waar ik mee heb gewerkt in Den Haag.
09-07-2016: Voetbal: Vitesse v KV Oostende: Driel        (L-R) Coach Vitesse Henk Fraser -Het ligt niet voor de hand dat Fraser veel wijzigingen aanbrengt in de formatie die vorige week Willem II versloeg. Alleen Milot Rashica, hersteld van een liesblessure, neemt als rechterspits waarschijnlijk de plaats over van de 16-jarige Mitchell van Bergen, die in Tilburg een prima wedstrijd speelde.
‘Never change een winning team’ is voor Fraser echter geen gouden regel. “Ik kijk naar het team dat het meeste kans maakt om te winnen. Ik kijk niet naar de laatste dag en ook niet naar één minder moment. Ik kijk naar een lagere periode waarin je krediet hebt verdiend.”
Voor Navarone Foor komt het duel met ADO Den Haag volgens Fraser net iets te vroeg. “Maar Rashica heeft de laatste dagen heel veel meer kunnen doen, dus dat gaat de goede kant op”, aldus Fraser.

ADO Den Haag opende het seizoen vorige week met een duidelijke 3-0 zege op Go Ahead Eagles. Voor de ploeg van de nieuwe trainer Zeljko Petrovic scoorde Mike Havenaar, oud -spits van Vitesse, in dat duel twee keer. Mogelijk speelt Haven aar tegen Vitesse al zijn laatste wedstrijd in de eredivisie, want volgens Omroep West bestaat er voor de lange aanvaller veel belangstelling uit het buitenland.

vitesseVorig seizoen eindigden de wedstrijden tussen Vitesse en ADO Den Haag beiden in een gelijkspel. Zowel in Den Haag als in Arnhem werd het 2-2. In de laatste tien thuiswedstrijden van Vitesse tegen ADO Den Haag slaat de balans door in het voordeel van de Arnhemse ploeg. Vijf keer was er winst voor Vitesse, vier keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en eenmaal nam ADO Den Haag de punten mee naar huis.

Bron: Vitesse.nl

* Foto boven: Karel Aalbers, in gesprek met aanvoerder Guram Kashia, nam vrijdag een kijkje op Papendal bij de training van Vitesse.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff, Ota; Nakamba, Qazaishvili; Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan.

Historie laatste tien duels Vitesse – ADO Den Haag
09-11-2016:  Vitesse – ADO Den Haag   2-2
03-10-2014: Vitesse – ADO Den Haag   6-1
07-02-2016: Vitesse – ADO Den Haag   0-0
12-08-2012: Vitesse – ADO Den Haag   2-2
15-04-2012: Vitesse – ADO Den Haag   1-0
26-10-2011:  Vitesse – ADO Den Haag   2-1
08-08-2011: Vitesse – ADO Den Haag   3-1
22-08-2009: Vitesse – ADO Den Haag  1-3
02-11-2008: Vitesse – ADO Den Haag   3-1
11-03-2007:  Vitesse – ADO Den Haag  2-2

Klik hier voor het programma betaald voetbal