AAC-dames vieren ‘return of legends’

17 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

In de seizoensouverture verloor het vernieuwde dameshandbalteam van AAC 1899 nog van het snelle en talentvolle Heeten (27-35). Zondag was het tijd voor een revanche in Zevenaar tegen OBW. Dat lukte: AAC won met 27-22 en vierde de ‘return of the legends’.

Doorgaans kennen de AAC-dames in Zevenaar problemen, omdat OBW een fysiek sterke ploeg is. Door blessures (Rianne Heida, Hilde Koehorst, Eva de Munnik, Lynn Schoenaker) en ziekte (Rachelle Pique) was versterking hard nodig. De A-jeugd is normaliter hofleverancier voor de dames, maar deze ploeg had zelf een wedstrijd, waardoor er een beroep werd gedaan op ‘good old’ Anke Loeffen en Diane van Moerkerk, beiden van dames 2.
De dames van AAC 1899 begonnen niet scherp aan de wedstrijd, en keken continu tegen een kleine achterstand aan. Beide teams speelden een hard maar aantrekkelijk spel, en er werd over en weer gescoord. Diane van Moerkerk onderscheidde zich in deze fase door een penalty tegen te houden, waardoor de teams met rust de kleedkamer in gingen met een gelijke stand (10-10).
Na rust was het vooral AAC 1899 dat scherp begon. De dames startten met een aantal breakouts en de toon was gezet. OBW liet kwam met een passend antwoord en maakte snel weer gelijk. Beide teams scoorden om en om, en met nog een kwartier te spelen was de spanning om te snijden. AAC 1899 wist geen gat te slaan, waardoor in de tweede helft toch nog beroep moest worden gedaan op Anke Loeffen. Koud in het veld lag de eerste bal er al in, en voor strafworpen deinsde ze ook niet terug. De rest van de dames pikten deze frisse wind snel op, en Diane van Moerkerk pakte nogmaals een penalty. Drie minuten voor tijd kon AAC 1899 niet meer ingehaald worden en prijkte er een 22-27 einduitslag op het scorebord. Door 100 procent-score van Anke Loeffen en prachtig keepwerk van Diane van Moerkerk kon terecht gesproken worden over de ‘return of the legends’. Trainer Niels Bouwman: ‘Als je ziet dat we over de hele breedte scoren, kun je spreken van een geweldige teamprestatie.’

Doelpunten AAC: Hayke van Valburg (6), Marlies Bouwman (5), Kirsten Rolfes en Anke Loeffen (beiden 4), Robin Verkroost, Carly David en Jessica Pel (allen 2), Roan Rolfes en Dieuwertje Gerritsen (beiden 1). Diane van Moerkerk (3 strafworpen gestopt).