AAC-dames starten veelbelovend

22 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

De voorbereiding van de handbaldames van AAC 1899 is weer van start gegaan. Na een volledige trainingsweek speelde de ploeg zaterdagavond een sterke oefenwedstrijd  tegen eerstedivisionist PSV.

Het was een oefenwedstrijd van 3 x 30 minuten. PSV, dat komend seizoen in de eerste divisie speelt, kreeg volop tegenstand. In de eerste helft stond de dekking van regioklasser AAC erg sterk, maar verzuimden de Arnhemse dames om voldoende te scoren, 9-7. De tweede helft kenmerkte zich door het missen van penalty’s (7 in totaal), waardoor PSV het verschil kon uitbouwen tot 22-16. De derde helft was de sterkste van AAC. Tot 2 minuten voor het eindsignaal kwam de ploeg terug tot 30-29. In de laatste 2 minuten waren de dames echter te gehaast en maakten daardoor onnodige foutjes waardoor de eerstedivisionist het uiteindelijk met 32-29 kon afmaken. Desondanks kunnen de dames en trainer-coach Johann Peters terugkijken op een goede eerste wedstrijd.

Komend  weekeinde neemt AAC in het Drentse Zwartemeer deel aan een tweedaags toernooi met de hoofdklassers Hurry-Up en MHV en de eerstedivisionisten DSVD en Olympia Hengelo.