AAC 1899 wil meedoen om de titel

14 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Na een lange voorbereiding zit trainer Johann Peters (foto) zaterdag voor het eerst in een officiële wedstrijd van AAC 1899 op de bank. De Arnhemse handbalsters beginnen de competitie in de regioklasse B thuis tegen Swift 2000. De AS-redactie sprak met Johann Peters.

Het was een lange voorbereiding.
Johann Peters: “Ik was dat niet gewend, omdat ik met Swift altijd in de eerste week van september aan de competitie begon. Maar het kwam nu goed uit. Ik ben nieuw, dus ik heb de groep nu goed leren kennen.”

Wat zijn je indrukken?
“Ik ben redelijk tevreden. Het is een leuke, enthousiaste groep, die graag wil leren. Individueel en collectief hebben we al stappen gemaakt, al moet je altijd afwachten of zich dat gaat vertalen in resultaten. Maar ook ik ben enthousiast.”

De verwachtingen zijn hooggespannen.
“Vorig jaar eindigde AAC als derde, gelijk met de tegenstander van zaterdag, Swift 2000. De speelsters zeggen nu dat er meer in had gezeten. De groep is intact gebleven, dus we willen om de titel spelen en in ieder geval tot het einde meedoen. Vorig jaar had de ploeg een hele goede serie in het tweede deel van de competitie, maar halverwege was al duidelijk dat je geen kampioen meer kon worden. Dat moet nu anders.

Jullie werden vorige week ook nog geconfronteerd met trieste familieomstandigheden bij de speelsters Kirsten en Roàn Rolfes.
“Het overlijden van hun moeder heeft er bij de hele ploeg flink ingehakt. Je merkt dat het een hechte groep is. Dat heeft, heel logisch, de laatste 2 weken invloed gehad op de voorbereiding. Daar is terecht bij stilgestaan. Je weet nooit precies hoe het daarna gaat, maar het kan een groep ook nog sterker maken. Kirsten is aanvoerder, heeft deze week weer voor het eerst getraind en zij heeft aangegeven graag te willen spelen.”

Is de selectie verder compleet?
“Dieuwertje Gerritsen (foto) en ook Roàn Rolfes hebben last van blessures. Dieuwertje heeft knieklachten. Roàn heeft last van haar kuit, maar zij heeft wel een deel van de training mee kunnen doen. We gaan er hoe dan ook tegen Swift 2000 met zijn allen voor knokken en ik hoop dat we doorgaan met de goede dingen die we in de voorbereiding hebben laten zien.”

* De wedstrijd AAC 1899 – Swift 2000 begint zaterdag in sporthal Rijkerswoerd om 20.15 uur.
Om 19.00 uur speelt AAC 1899 2 tegen Cad2M uit Doetinchem. Die ploeg wordt gecoacht door Oleg Boiko, oud-trainer van AAC 1899.