AAC 1899 toont krachtig herstel

6 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 hebben zich zaterdag in de regioklasse B tegen Rapiditas hersteld van de 23-25 nederlaag van vorige week tegen Loreal 2. De Arnhemse ploeg won in Weert met 15-24.

AAC begon goed aan de wedstrijd en nam direct een voorsprong en die heeft de ploeg van trainer Johann Peters ook niet meer afgegeven. In de eerste helft kon Rapiditas nog enigszins volgen. AAC had met name moeite met de sterke linker opbouwster van de thuisploeg.
Na 20 minuten stelde AAC daar door Marlies Bouwman een tactische aanpassing tegenover. Bouwman legde de speelster aan banden. “Vanaf dat moment gingen we onder aanvallende aanvoering van Eva de Munnik ook echt los”, verklaarde Peters. Bij rust leidden de gasten met 8-10.
Na rust ging AAC in vol tempo door. De dekking stond als een huis en keepster Hilde Koehorst had mede hierdoor na de pauze veel stops.
AAC 1899 liep uit naar 11-20, waarna de thuisclub nog even terug kon komen tot 15-20. In de slotfase zette AAC 1899 nog een keer aan en bepaalde de eindstand op 15-24.
Na rust was er een opvallende rol weggelegd voor jeugdspeelster Carmen Dulkenraad , die 4 keer scoorde en ook een prima wedstrijd speelde.
Ook Hilde Koehorst was op dreef. Zij sopte 4 strafworpen en scoorde zelf de laatste penalty in de slot seconde van de wedstrijd.
Peters: “Na de nederlaag van vorige week was er nu maar 1 opdracht en dat was de overwinning mee terugnemen naar Arnhem. Dat hebben we gedaan.”
Dinsdag komt AAC 1899 weer in actie. Dan speelt de Arnhemse ploeg in Wijhe in de strijd om de landelijke beker tegen Wesepe. Zaterdag komt voor de competitie koploper Iason op bezoek in sporthal Rijkerswoerd.

Doelpunten AAC 1899: Eva de Munnik 5, Marlies Bouwman 4, Carmen Dulkenraad 4, Hayke van Valburg 3, Lynn Schoenaker 2, Jessica Pel 2, Roan Rolfes 2, Robin Verkroost 1, Hilde Koehorst 1.