AAC 1899 rekent af met Voorwaarts

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 blijven winnen. Zaterdagavond behaalde de ploeg van trainer Johann Peters bij Voorwaarts Twello de vijfde overwinning van het seizoen. Pas één wedstrijd in de regioklasse B ging verloren.

AAC 1899 speelde in twello zeker niet de beste wedstrijd tot nu toe. De Arnhemse ploeg begon matig aan de wedstrijd en kwam snel met 3-0 achter. Na een minuut of twintig spelen, begon AAC wat beter in de wedstrijd te komen. In die fase bracht Lynn Schoenaker met 3 treffers op rij de achterstand terug tot 9-8. op slag van rust scoorde Robin Verkroost een belangrijke treffer. zij bracht de stand op 12-11, nog wel in het voordeel van de thuisclub.
op 12-11 gebracht.
Na de rust zag het spel van AAC 1899 er een stuk beter uit. Al vrij snel in de tweede helft trok AAC de wedstrijd naar zich toe en kwam met een score van Marina Kogelman op 14-18. “Daarmee was een een gat geslagen en Voorwaarts kon dat versschil niet meer goed maken”, zei AAC-trainer Johan peters na afloop.
Met name in de dekking hield AAC de tegenstander onder controle. En als Voorwaarts tot een vrije kans kwam stuitte het de tweede helft op Hilde Koehorst. AAC kreeg in de tweede helft slechts 7 treffers tegen. Voorwaarts was conditioneel stuk gespeeld en AAC kon op tempo de wedstrijd uitspelen.
De eindstand kwam uiteindelijk op 19-24 voor AAC. AAC blijft door de winst op de tweede plaats staan en houdt de druk op koploper Loreal hiermee in stand.
Komende zaterdag speelt AAC thuis in sporthal Rijkerswoerd tegen subtopper VHC. de aanvang is 20.15 uur.

Doelpunten AAC 1899: Lynn Schoenaker 4, Kirsten Rolfes 4, Hayke van Valburg 3, Marina Kogelman 3, Marlies Bouwman 3, Manon Janssen 2, Eva de Munnik 2, Roan Rolfes 1, Jessica Pel 1, Robin Verkroost 1.