AAC 1899 na zege goede middenmoter

22 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 hebben in de tweede divisie B  hun laatste wedstrijd van 2013 gewonnen. In sporthal Rijkerswoerd won de middenmoter met 22-19 van Handbal Venlo 2, de nummer laatst.

AAC 1899 had direct het initiatief en zette de bezoekers meteen op achterstand. “Door scherp te beginnen, hadden we de wedstrijd meteen in handen”, vertelde keepster en aanvoerster Hilde Koehorst van AAC 1899. Koehorst was in puike vorm en had in de eerste helft een groot aantal stops en stond aan de basis van vele breaks.
Mede door die breaks nam AAC 1899 een ruime voorsprong. Bij rust was die opgelopen tot zeven treffers: 15-8. Koehorst: “Aan het einde van de wedstrijd kregen wij enkele discutabele tijdstraffen, maar Venlo kwam nooit dichterbij dan drie doelpunten. Maar de winst had wat overtuigender kunnen zijn.”
Trainer Rob van Bokhoven was blij met de zege en ook met het spel van Jasha Farkas. “Zij speelde een van haar beste wedstrijden”, aldus de AAC-trainer. “Ze had zo nu en dan de scheidsrechter onterecht wat tegen, maar Jasha maakte op de cirkel heel goed gebruik van de ruimte.”
AAC 1899 won uiteindelijk met 22-19 en verstevigde daarmee haar positie in de middenmoot. De Arnhemse ploeg staat in de tweede divisie B met 10 punten uit 10 duels op een gedeelde zesde plaats.
Marina Kogelman speelde tegen Handbal Venlo 2 haar laatste wedstrijd. Zij kwakkelt met haar gezondheid en heeft even wat rust nodig. Kogelman bewees in de korte tijd dat ze speelde wel haar waarde. Zij scoorde drie fraaie treffers.

Doelpunten AAC 1899: Susette Lauwen 4, Lynn Schoenaker 4, Jasha Farkas 4, Sabine Hommersom 3 (waarvan 1 strafworp), Marina Kogelman 3, Robin Verkroost 3, Eva de Munnik 1.