AAC 1899 met goed gevoel op vakantie

26 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AAS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 hebben zaterdag in sporthal Rijkerwoerd hun laatste oefenduel voor de zomervakantie gewonnen. De ploeg van de nieuwe trainer Johann Peters was met 29-22 te sterk voor hoofdklasser Kwiek 2.

AAC speelde met een ‘uitgedund’ team, omdat de A-jeugd  verplichtingen had in Julianadorp in de strijd om het Nederlands kampioenschap beach-handbal.
AAC 1899 moest na 10 minuten ook al verder zonder Lynn Schoenaker, die een enkelblessure opliep. De Arnhemse ploeg verweerde zich echter kranig en speelde de gehele wedstrijd in een hoog tempo. Na een ruststand van 15-10 werd het uiteindelijk in een duel van 2 x 35 minuten 29-22 voor AAC 1899, dat het een klasse hoger spelende Kwiek 2 geen schijn van kans gaf.
“Vooral in de dekking waren we opvallend sterk”’, vond trainer Johann Peters, die Hilde Koehorst in het doel een prima partij zag afwerken. Rianne Heida, de andere keepster, maakte na maandenlang blessureleed haar rentree en speelde 10 minuten mee.
De dames van AAC hebben nu na een lang seizoen vakantie. Op 16 augustus wordt gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, met het doel om wederom in de top 3 van de regioklasse te spelen.
De competitie start in het weekeinde van 15 en 16 oktober.