AAC 1899 maakt grote vorderingen

20 september 2011 | Van onze AS-redactie

Het spel van AAC 1899 krijgt in de voorbereiding steeds meer vorm. Zaterdag verloren de Arnhemse handbalsters in een goede wedstrijd bij MHV (19-16), zondag was AAC in Raalte te sterk voor Kwiek 2: 26-35.

Trainer Johann Peters van AAC 1899 werkt met zijn ploeg toe naar de eerste competitiewedstrijd op 15 oktober tegen Swift 2000. In de wedstrijden tegen MHV en Kwiek 2 liet AAC 1899 al zien de afgelopen weken grote vorderingen te hebben gemaakt.
Eerder in de voorbereiding werd van hoofdklasser MHV nog kansloos verloren, maar dat was zaterdag in Mill heel anders. In een gelijk opgaand duel bood AAC de hoofdklasser prima partij. De dekking van de Arnhemse ploeg stond als een huis, waardoor in de aanval ook het vertrouwen groeide. Pas vlak voor rust wisten de dames van MHV een klein gaatje te slaan, omdat AAC even niet scoorde: 14-11.
In de tweede helft was er evenmin sprake van krachtsverschil. Bij een stand van 17-15 kwamen beide ploegen een kwartier lang niet tot scoren. De beide defensies heersten. MHV won uiteindelijk met 19-16.
Coach Johann Peters sprak van een nuttige wedstrijd. “Vooral in de dekking hebben we de afgelopen 14 dagen veel progressie geboekt. Daar heb ik me ook in deze wedstrijd op gericht”, zei Peters.
Zondag trof AAC 1899 in Raalte hoofdklasser Kwiek 2 voor een wedstrijd van 3 x 30 minuten. AAC was in dit duel beduidend sterker dan de thuisclub uit Raalte. In de eerste 30 minuten kwam dit in de stand nog niet zo tot uitdrukking (10-12). In het tweede part hield AAC de tegenstander een kwartier lang af van scoren en via 10-19 stond het na 60 minuiten 16-25.
Peters gunde iedereen speeltijd in het derde deel, maar het verschil van 9 goals stond ook aan het einde nog op het bord: 26-35. Bij AAC speelden 4 A-junioren mee: Kris Beukers, Daphne Verkroost, Carmen Dulkenraad (foto) en keepster Laura ten Broeke. De laatste keepte een sterke derde 30 minuten. De overige drie speelsters kwamen allen tot scoren  en speelden een prima partij.
Peters keek terug op een uitstekend trainingsweekeinde. “We stonden in de dekking heel goed. Er zijn altijd nog verbeterpunten, maar ik ben erg tevreden over de groei van de afgelopen weken.”
Minder positief nieuws viel er temelden over Roan Rolfes en keepster Rianne Heida.  Beide speelsters zullen naar alle waarschijnlijkheid de komende 3 tot 4 weken nog niet inzetbaar zijn. Roan Rolfes heeft een kuitblessre, Rianne Heida kampt met meniscusproblemen.