AAC 1899 laat te veel kansen liggen

24 november 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1889 hebben hun goede competitiestart geen vervolg kunnen geven. Na drie zeges op rij volgden drie nederlagen. Zaterdag verloor de Arnhemse ploeg in de tweede divisie B bij Hercules: 22-18.

Trainer Rob van Bokhoven was zeer te spreken over het begin van de wedstrijd. “Maar we vergaten onszelf te belonen”, sprak de coach.  “We maakten de kansen niet af.”
AAC 1899 speelde volgens Van Bokhoven duidelijke een betere wedstrijd dan vorige week tegen Verburch (17-26 verlies). “De dekking stond beter en de beleving was hoger. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, kregen we meer moeite met hun dekkingsvorm en sloop er angst in de ploeg. Daardoor verloren we uiteindelijk van een team dat in bepaalde situaties gehaaider en slimmer was. Daar moet wel worden bijgezegd dat de scheidsrechters niet meehielpen door het aantal tijdstraffen dat ze uitdeelden. Het werd ons zo extra lastig gemaakt om terug te komen in de wedstrijd.”
AAC stond na een 10-8 achterstand bij rust na de hervatting een groot aantal keren in ondertal. Lynn Schoenaker (foto) was bij AAC 1899 de beste schutter met 7 treffers.

Doelpunten AAC 1899: Lynn Schoenaker 7, Eva de Munnik 3, Robin Verkroost 2, Jasha Farkas 2, Sabine Hommerson 2, Susette Lauwen 1, Marina Kogelman 1, Maaike van dartel 1.