AAC 1899 klaar voor bekertopper

11 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voor de handbalsters van AAC 1899 staat er weer een topduel op het programma. Na het gewonnen competitieduel tegen Nieuwegein 2 speelt de Arnhemse ploeg donderdag de finale van de regiobeker tegen Nieuw Heeten.

De winnaar van deze finale, die wordt gespeeld in sporthal Rijkerswoerd (aanvang 20.00 uur) plaatst zich bij de laatste 16 voor de landelijke beker. Dan mengen ook de eredivisie ploegen zich in de strijd.
Een gemakkelijke klus zal het voor AAC 188, de nummer 2 in de regioklasse B, niet worden. Nieuw Heeten ging tot de ‘winterstop’ aan kop in de hoofdklasse A. In de eerste competitiewedstrijd van 2012 ging de Overijsselse ploeg thuis echter onderuit tegen VZV (29-31), waardoor het nu een derde plaats inneemt. Met een achterstand van 2 punten op Borhave en 1 op VZV behoort Nieuw Heeten echter nog steeds tot de titelkandidaten.
AAC beschouwt de bekerwedstrijd weer als een prima oefenduel tegen een goede tegenstander. “De prioriteit ligt bij de competitie. daarom kunnen we zonder druk spelen”, zegt trainer-coach Johann Peters van AAC 1899. “Maar ook in deze wedstrijd gaan wij volop strijden om te winnen. Het is mooi om daarna tegen een eredivisionist te spelen.”