AAC 1899 dicht bij stunt in bekerduel

7 december 2010 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 waren dinsdagavond in het bekerduel (tweede ronde) met Borhave dicht bij een stunt. De Arnhemse ploeg had tot 5 minuten voor tijd de leiding, maar verloor uiteindelijk met 29-31.

Op voorhand leek regioklasser AAC 1899 in de eigen sporthal Rijkerwoerd weinig kans te maken tegen Borhave. De ploeg van trainer Niels Bouwman trad de koploper van de hoofdklasse echter onbevangen tegemoet. Na een 19-16 ruststand bouwde AAC 1899 die voorsprong na de hervatting zelfs uit naar 24-19.
In de slotfase kwam toch nog de klad in het aanvalsspel van de thuisclub. Tot 5 minuten voor tijd hield AAC 1899 de voorsprong vast, maar plotseling was er geen houden meer aan voor de Arnhemse ploeg. “We hebben de gehele wedstrijd niet goed verdedigd”, analyseerde coach Niels Bouwamn van AAC 1899 na afloop. “Met name op één opbouwspeelster van Borhave kregen we geen vat. Maar onze aanval heeft het tot 10 minuten voor tijd prima gedaan. Vanaf dat moment scoorden we niet meer en gaven we de wedstrijd uit handen.”
Toch hield Bouwman aan het duel met Borhave een goed gevoel over. “Als je van de koploper van de hoofdklasse maar met 2 goals verschil verliest, doe je het goed. We weten dat we goed kunnen handballen, maar we weten ook dat we zo kunnen spelen zoals in de laatste 10 minuten. Dan wordt het onrustig, worden we zenuwachtig en gaan dan fouten maken. Dat zie je in de vele verkeerde passes. Het is inherent aan een jonge ploeg. Dat moet eruit en dan gaat het ook goed komen.”

Doelpunten AAC 1899: Dieuwertje Gerritsen (foto) 4, Eva de Munnik 4, Robin Verkroost 4, Kirsten Rolfes 3, Carly David 3, Roàn Rolfes 3, Lynn Schoenaker 3, Marlies Bouwman 2, Hayke van Valburg 1, Leonieke Heskes 1, Daphne Verkroost 1.