AAC 1899 buigt voor landskampioen

9 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 hebben in de achtste finale van de landelijke beker een lesje gekregen van Dalfsen. Kirsten Rolfes zette de thuisclub nog op een 1-0 voorsprong, maar daarna bleek de landskampioen veel te sterk: 21-44.

In een bomvolle sporthal Rijkerswoerd werd donderdagavond duidelijk dat het verschil heel erg groot is tussen de top van de regioklasse en de top van de eredivsie. Met 21 gescoorde doelpunten was trainer Johann Peters van AAC 1899 niettemin dik tevreden. “Want dat zijn er nog heel veel. In de eredivisie kwam E en O afgelopen zaterdag maar tot 14 doelpunten tegen Dalfsen. Toch vind ik dat we met te veel ontzag voor de tegenstander hebben gespeeld. De meiden hadden iets meer van zichzelf moeten laten zien. Helaas moeten we nu de tickets voor Portugal verscheuren”, zei Peters met een glimlach.
Landskampioen Dalfsen plaatste zich door de zege voor de kwartfinale van de landelijke beker. Trainer Peter Portengen van Dalfsen liet zich na afloop positief uit over AAC 1899. “Ze hebben het prima gedaan. En het is goed voor de ontwikkeling van die meiden om een keer zo’n wedstrijd te spelen.”
AAC 1899 had vooral veel problemen met de offensieve dekking van Dalfsen. Bovendien had de thuisclub nauwelijks een antwoord op de razendsnelle break van de landskampioen. Het was, gezien het verschil in kwaliteit, geen verrassing. “Dalfsen dwong ons tot foutieve passes en er staan ook niet voor niets internationals in de ploeg bij Dalfsen”, zei Peters.
Bij AAC 1899 was de van een polsblessure herstelde Marlies Bouwman weer van de partij. Zij scoorde 2 treffers. Topscorer bij de thuisploeg was Kirsten Rolfes met 5 doelpunten.

AAC 1899 – Dalfsen 21-44 (10-21).
Doelpunten AAC 1899:
Kirsten Rolfes 5, Marina Kogelman 2, Lynn Schoenaker 2, Cindy Sanders 2, Hayke van Valburg 2, Robin Verkroost 2, Marlies Bouwman 2, Jessica Pel 1, Manon Jansen 1, Roàn Rolfes 1, Eva de Munnik 1.
Topscorers Dalfsen: Sharina van Dort 7, Kynn Knippenborg 7, Isabelle Jongenelen 7, Charlaine Logtenberg 5, Martine Smeets 5.