AAC 1899 begint 2013 met verlies

5 januari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 zijn 2013 niet goed gestart. De ploeg van trainer Johann Peters (foto) verloor zaterdagavond in de tweede tweede divisie B in sporthal Boswijk in Den Haag met 26-20 van Hercules.

AAC 1899 keek bij rust al tegen een 11-9 achterstand aan. De Arnhemse ploeg had na de hervatting lange tijd uitzicht op een goed resultaat, maar gaf het duel in de laatste fase uit handen: 26-20.
“Zeven minuten voor tijd stond het nog 21-20 en kregen we een overtal”, vertelde trainer Johann Peters na afloop. “We wilden het toen te snel beslissen. We waren te gehaast en gingen voor individueel succes. In de laatste vijf minuten werd het toen nog 26-20 en die uitslag was geflatteerd. Er had voor ons veel meer in gezeten.” 
Bij AAC 1899 ontbraken Marlies Bouwman en Dieuwertje Gerritsen (beiden kruisbandblessure) en Lynn Schoenaker. Peters: “De verwachting is dat Lynn dit seizoen ook niet meer in actie komt. Zij heeft in de uitwedstrijd tegen Velo een enkelblessure opgelopen en in dezelfde actie scheurde ze ook een spiertje in haar kuit. Lynn is hooguit in maart pas terug en dan zijn er nog maar een paar wedstrijden.”
Ook Kirsten Rolfes is de rest van het seizoen afwezig. Zij verblijft voor enige maanden in Nieuw-Zeeland. Met een gehavende ploeg moet Peters zijn doelstelling nu bijstellen. “Ik heb Yasha Farkas uit het A1 en Sabine Hommerson uit het tweede nu bij de groep gehaald”, vertelde Peters. “We zijn niet veel slechter, maar in de breedte zijn we wel veel minder sterk. We bekijken het nu van week tot week. We moeten ons gewoon handhaven en dat gaat ook lukken. Verder heel hard werken, met elkaar veel plezier maken en het maximale eruit halen. Wat dat is, zullen we af moeten wachten.”
AAC 1899 bleef door het verlies op de achtste plaats staan in de tweede divisie B met 9 punten uit 10 duels. Hercules kwam door de zege op 12 uit 10.
Op zaterdag 12 januari ontvangt AAC 1899 in sporthal Rijkerwoerd Gemini. Dat duel begint om 20.15 uur.

Doelpunten AAC 1899: Maaike van Dartel 7, Marina Kogelman 4, Manon Janssen 3, Kris Beukers 2, Carmen van Duklkenraad 2, Eva de Munnik 1, Yasha Farkas 1.
.