AES Arnhem verliest ook derde uitwedstrijd

8 november 2016 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van AES Arnhem hebben ook hun derde uitwedstrijd van dit seizoen in de tweede divisie B verloren. In Amsterdam ging de ploeg van trainer Björn Willunat (foto) met 34-17 hard onderuit bij VOC 2.

AES Arnhem had zich grondig voorbereid op de confrontatie met VOC 2, dat in de eigen sporthal al twee winstpartijen op haar naam had geschreven. “Maar het werd zoals verwacht een lastige avond voor ons in Amsterdam”, zei trainer Björn Willunat van AES Arnhem.
Veelal vanuit een snelle omschakeling scoorde de thuisploeg haar doelpunten. Bij rust leidde de thuisploeg al met 20-9. Willunat: “VOC 2 speelde haar geliefde, snelle spelletje en strafte ieder balverlies van ons koeltjes af. Aanvallend hadden we moeite om door hun dekking heen te breken en als dat lukte verzuimden we de kansen te benutten.”
VOC 2 leidde bij rust comfortabel met 20-9 en daarmee was het duel al beslist. Dat trainer Björn Willunat zijn ploeg toch nog had kunnen oppeppen, bleek na de hervatting. “We kwamen een stuk gretiger uit de kleedkamer”, zei Willunat. “In het eerste deel van de tweede helft ging het gelijk op en konden we het verschil op tien doelpunten houden. Dat was met name te danken aan ons aanvalsspel, dat een stuk verzorgder was dan in de eerste helft. Jammer dat er tegen het einde van de wedstrijd weer wat onnodige foutjes in ons spel slopen, waardoor VOC 2 toch nog verder kon uitlopen.”
Na zestig minuten stond er een 34-17 eindstand op het bord. “Een terechte nederlaag tegen een goed spelend VOC2. Ik verwacht niet dat er dit seizoen een ploeg is die met punten weggaat uit Amsterdam”, deed Willunat na afloop nog een voorspelling.

De trainer van AES richtte zich na de forse nederlaag tegen VOC 2 alweer op dinsdagavond. Dan speelt de Arnhemse ploeg in Lemelerveld in de eerste ronde van de landelijke beker tegen hoofdklasser LHC. “Dan valt er voor ons wel iets te halen”, meende Willunat. “We willen ons plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Hoewel een doordeweekse uitwedstrijd altijd lastig is, moeten we deze wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Daarvoor is  wel een flinke strijd nodig. Dus we zullen scherp en met volle inzet moeten spelen.”
AES Arnhem plaatste zich voor de eerste ronde door vorige maand in Zieuwent het voorrondeduel met Pacelli, een andere hoofdklasser, met 34-23 te winnen.

UITSLAGEN TWEEDE DIVISIE B
VROUWEN
Vijfde speelronde
Zaterdag 5 november
VOC 2 – AES Arnhem         34-17        
Nieuwegein – Dongen        26-26
Oliveo – BFC                        23-25
Verburch – VHC                  33-24
Zondag 6 november
Velo – MHV ’81                    25-23 
Westlandia – Westsite        37-29 

Stand
Westsite                5-8
BFC                        5-8
Dongen                 5-7
VOC 2                    5-6
Westlandia           5-6
Verburch              5-6
Nieuwegein         5-5
Velo                       5-4
AES Arnhem        5-4
MHV ’81               5-3
VHC                       5-3
Oliveo                   5-0

Programma
Zesde speelronde
Zaterdag 12 november
AES Arnhem – Velo (20.40 uur, Rijkerswoerd)
Dongen – Oliveo
MHV ’81 – Nieuwegein
BFC – Westlandia
Westsite – Verburch
Zondag 13november
VHC – VOC 2