Wordt het juichen of huilen voor Eendracht?

9 juni 2016 | Van onze AS-redactie

Voor Eendracht is het donderdagavond en zondag erop of eronder. De ploeg van trainer Marlon Keizer maakt in een tweeluik met UHC uit wie volgend seizoen uit mag komen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Eendracht speelt donderdag 9 juni eerst thuis, aanvang 19.30 uur.

Het blijft vreemd dat de ploegen die in de reguliere competitie als twaalfde zijn geëindigd na verlies in de eerste ronde van de nacompetitie in een tussenronde een extra kans hebben gekregen het vierdeklasserschap veilig te stellen. Ploegen die als de nummer elf het seizoen afsloten, hadden die kans niet.
Keizer4K, Marlon (Small)“Volgens de KNVB is dat gebeurd na loting, maar dan is het wel toevallig dat alle ploegen die als elfde zijn geëindigd in de verschillende vierde klassen bij verlies in de eerste ronde niet in de tussenronde in actie hoefden te komen”, aldus Marlon Keizer (foto), trainer van Eendracht.
Eendracht, de nummer elf uit de vierde klasse F, ging in de eerste ronde van de nacompetitie onderuit in de tweekamp met De Paasberg (2-2 en 0-2) en stuit nu op vijfdeklasser UHC, dat na verlies in de eerste ronde tegen de nummer twaalf uit 4F, SDOO (1-1 en 1-5), ook in de tussenronde verloor. Diosa was daarin twee keer te sterk voor UHC (4-2 en 2-1).
Keizer kan donderdagavond geen beroep doen op aanvoerder Roy de Kinkelder (werk) en Robin van Woerkom en Robin Stout (beiden vakantie). De Arnhemmer heeft niettemin nog steeds vertrouwen in een goede afloop. “Maar dat had ik ook tegen De Paasberg. Ik had verwacht dat we die wedstrijden ook zouden winnen. Het zal dus best spannend worden.”
Keizer heeft UHC zelf niet gezien, maar heeft wel informatie. “Ik heb begrepen dat UHC een aardige ploeg heeft. Beter dan De Paasberg. Maar in dit soort wedstrijden gaat het er niet alleen om wie de meeste kwaliteit heeft, maar ook welke ploeg het beste met de druk om kan gaan.”
Om zondag met een gerust hart af te kunnen reizen naar Hernen voor de return, zou een flinke overwinning voor Eendracht welkom zijn. Keizer is daar niet mee bezig. “Laten we eerst maar eens zien dat we winnen.”