Herstelt VVO zich na halve misstap tegen Driel?

2 april 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de eenentwintigste speeldag op het programma. Herstelt VVO zich na de halve misstap tegen Driel? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
VRC – ESA
esa-arnhemESA kan zich na de bekernederlaag tegen RKZVC (0-4) weer volledig richten op de competitie. Met nog zes duels voor de boeg heeft de ploeg van trainer Peter Gerritsen een achterstand van vijf punten op koploper CDW, in in 20 duels 45 punten behaalde.
VRC, de tegenstander van zaterdagmiddag, staat met ESA met 40 uit 20 op een gedeelde tweede plek. Om in de race te blijven voor de titel is een zege voor ESA noodzaak. Bij verlies is een plek in de nacompetitie het hoogst haalbare. Aan VRC bewaart ESA geen goede herinneringen. De thuiswedstrijd tegen de Veenendalers ging met 3-0 verloren. Tijd dus voor revanche.
Prognose: 1-2.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Quick 1888 – Rheden
vv-rhedenRheden gaat na de zege bij Leones vol vertrouwen naar Quick 1888. De kans dat de ploeg van trainer Ron Olyslager met een goed resultaat weer uit Nijmegen vertrekt, lijkt niet groot. Quick 1888 is in 2I de onaantastbare koploper. Een gelijkspel zou voor Rheden al een bonuspunt betekenen.
Prognose: 3-1.


Derde klasse D

Eldenia – SCH
Eldenia heeft na de 3-1 zege bij SCE weer hoop op directe handhaving. Met 19 punten uit 20 duels hebben de Eldenaren nog maar 2 punten achterstand op ONA ’53. ONA ’53 en Eldenia treffen elkaar nog op 1 mei in Wageningen. Het vertrouwen bij Eldenia zal alleen nog maar toenemen bij een goed resultaat tegen SCH.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
VVO – Eendracht
Titelkandidaat VVO likte afgelopen week haar wonden nadat het in de thuiswedstrijden tegen Driel, dat een uur met tien man speelde, een 3-1 voorsprong had weggegeven. De Velpse ploeg moest uiteindelijk met een punt genoegen nemen (3-3).
SML profiteerde van die misstap. VVO en SML delen nu de koppositie met 48 punten uit 20 duels. Wordt Eendracht zondag op sportpark De Pinkenberg het slachtoffer van een getergd VVO of heeft het vertrouwen bij VVO een knauw gekregen? Eendracht zelf won afgelopen zondag met 4-2 van DVOL en mag weer enige hoop koesteren op directe handhaving. Aan de thuiswedstrijd tegen VVO denkt Eendracht liever niet terug. Die verloor de ploeg van trainer Marlon Keizer eerder dit seizoen met 5-0.
Prognose: 3-0.

HAVO – SML
smlSML wacht bij HAVO een lastige uitwedstrijd. De Arnhemse ploeg zal in de titelstrijd met VVO geen misstap kunnen veroorloven. Bezoekjes aan Betuwse ploegen pakken echter niet altijd goed uit voor de ploeg van trainer Roberto Straal. De eerste wedstrijn van het seizoen ging verloren bij Angeren (2-1), op 13 maart was GVA in Doornenburg met 3-1 te sterk. Dat SML zich zondag nog een keer laat verrassen lijkt niet aannemelijk.
Prognose: 1-3.

Klik hier voor het voetbalprogramma bij de amateurs.