Wordt het een topdag voor Veluwezoom en SC Oranje?

26 maart 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal zijn in het paasweekeinde inhaalwedstrijden vastgesteld. SC Oranje kan zaterdag bij een zege op EMM weer alleen aan kop komen in 4A. In 4B pakt Veluwezoom bij winst op Wodanseck de tweede periodetitel. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Vierde klasse A
EMM – SC Oranje (za. 26 mrt, 14.30 uur)
phpThumb (1)Bij het laaggeklasseerde EMM (twaalfde met 11 punten uit 17 duels) kan SC Oranje zich geen misstap veroorloven. De ploeg van het trainersduo Bob van Londen/Hans Liethof staat met 37 uit 18 op een tweede plek, maar zal bij winst de koppositie van DVV (38 uit 18) weer overnemen. Een verrassing lijkt in Randwijk uitgesloten.
Prognose: 1-4.

Vierde klasse B
Wodanseck – Veluwezoom (za. 26 mrt, 14.30 uur)
Dit klusje is voor Veluwezoom gemakkelijk te klaren. Het bij elkaar gehaalde Velpse team zou moeiteloos ook twee klassen hoger mee kunnen, dus Wodanseck (laatste met 3 punten uit 16 duels) wordt een hele simpele prooi. Trainer Jhon van Beukering zit na zijn langdurige schorsing weer voor het eerst op de bank en kan bij winst meteen een feestje vieren. Een zege helpt Veluwezoom aan de tweede periodetitel.
Oene blijft koploper (48 uit 17) en Veluwezoom komt bij winst op 47 uit 17. Uiteindelijk telt voor de Velpse ploeg alleen de titel en het zou ook een blamage zijn als dat niet zou lukken.
Prognose: 0-8.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Leones – Rheden (za. 26 mrt, 17.00 uur)
vv-rhedenIn de strijd tegen degradatie kan Rheden, dertiende en voorlaatste met 15 punten uit 19 duels) zaterdagmiddag een grote slag slaan. Niet alleen gaat de ploeg van trainer Ron Olyslager dan over DCS (16 uit 20) heen, maar trekt het ook Leones (tiende met 22 uit 18) bij de degradatiestrijd.
Gemakkelijk zal het voor Rheden op de ‘knollentuin’ in Beneden-Leeuwen niet worden. Rheden is echter aan de beterende hand en een gelijkspel moet minimaal mogelijk zijn.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
HAVO – VVO (za. 26 mrt, 17.00 uur)
mike-angenentVoor VVO staat een uiterst belangrijk paasweekeinde voor de deur. De ploeg van trainer Maik Angenent (foto) staat op de tweede plaatst met 44  uit 18. SML is met 45 uit 19 lijstaanvoerder, maar winst in het inhaalduel in Haalderen bezorgt VVO de koppositie.
Maandag krijgt VVO bezoek van Driel en speelt SML uit tegen degradatiekandidaat RVW.  In de nek-aan-nekrace kunnen beide titelkandidaten zich geen misstap veroorloven. Wie gaat gaat het beste om met de druk?
Prognose: 1-2.

Vijfde klasse F
De Paasberg – Arnhemia (za. 26 mrt, 17.00 uur)
PaasbergIn 5F gaat de titel vrijwel zeker naar MASV (40 uit 15) en mag Elistha (34 uit 15) al bijna een plek in de nacompetitie claimen. Kolping Dynamo (26 uit 14), De Paasberg (25 uit 14) en Arnhemia (23 uit 14) zijn de drie ploegen die strijden om de overige twee beschikbare nacompetitieplekken. Omdat Elistha vrijwel zeker de tweede en laatste periodetitel pakt, gaan die naar de nummers drie en vier in de eindstand.
phpThumbDe Paasberg – Arnhemia is daarom vooral voor Arnhemia van het allergrootste belang. Bij verlies komt de ploeg van trainer Pierre van den Berg (foto) op 5 punten van De Paasberg. Maandag wacht dan ook nog het thuisduel met Elistha. De Paasberg kan hele goede zaken doen door zowel zaterdag als maandag de punten in eigen huis te houden. Maandag staat de topper tegen Kolping Dynamo op het programma.
In de stadsderby hebben De Paasberg en Arnhemia eerst nog onderling een klusje te klaren.
Prognose: 2-2.

Klik hier voor het complete voetbalprogramma bij de amateurs.