Richt Arnhemse Boys zich op in duel met VDZ?

19 maart 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de twintigste speeldag op het programma. Arnhemse Boys –VDZ is zondag dé kraker in 3D. Ontloopt Arnhemse boys nog rechtstreekse degradatie en brengt het ook VDZ nog in problemen. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse H
AVW ’66 – De Esch (15.00 uur)
avw66AVW ’66 staat met 23 punten uit 19 duels op een tiende plek en daarmee met net boven de gevarenzone. In de laatste 7 wedstrijden pakte de ploeg van trainer Amir Hashemi echter 17 punten, bleef ongeslagen, en haalde daarin het puntentotaal van een titelkandidaat.
AVW ’66 kan daarom met veel vertrouwen de confrontatie met koploper De Esch (38 uit 19) tegemoet zien. Vorige week pakten de Westervoorters een punt (0-0) bij IJVV, toen de koploper. De Esch komt dus zeker niet met een gerust hart naar sportpark Hamerden. Een stunt zit erin.
Prognose: 2-1.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Babberich – Rheden (14.00 uur)
vv-rhedenIn het verleden een ‘Klassieker’ in de hoofdklasse, waar zowel in Babberich als in Rheden naar uit werd gekeken. Nu treffen beide ploegen elkaar twee niveaus lager. De scherpe kantjes zijn er misschien af, maar Babberich – Rheden blijft een bijzondere wedstrijd.
Bovendien hebben beide teams nog grote belangen. Rheden, voorlaatste met 14 uit 18, zit volop in degradatiezorgen. Babberich (28 uit 17) doet nog mee om een plaats in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Babberich is zondag, met meer individuele kwaliteit dan Rheden, favoriet. In Rheden won Babberich al met 4-0.
Prognose: 3-1.

Derde klasse D
Arnhemse Boys – VDZ (14.30 uur)
vdzDe thuisploeg is in deze altijd beladen stadsderby alleen gebaat bij een zege. De ploeg van interim-trainer Davy Hendriks staat met 14 uit 19 dertiende en voorlaatste en de achterstand op Eldenia (18 uit 19) is dus al opgelopen tot 4 punten.
De statistieken van Arnhemse Boys in thuisduels zijn echter niet hoopgevend. Alleen tegen nummer laatst Fortissimo (9 uit 19) pakte ‘Boys’ de volle winst (3-1). Zeven duels gingen verloren, alleen tegen SCH (3-3) werd nog een punt gepakt.
Tegenstander VDZ (24 uit 19) heeft een ‘uitcomplex’. De ploeg van trainer Stefan Hoogsteder won alleen bij Eldenia (2-3), speelde op vreemde bodem nog twee keer gelijk, maar verloor zes wedstrijden. Bij verlies tegen Arnhemse Boys moet VDZ naar onderen kijken en wacht het nog een zware reeks. Bij winst is de formatie uit Arnhem-Noord zo goed als veilig en speelt het nergens meer om. Een plek in de nacompetitie is na twee nederlagen in de derde periode al vrijwel onhaalbaar.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
RVW – Veluwezoom (14.30 uur)
Zweers, GiovanniVKRVW (voorlaatste met 7 uit 18) en Veluwezoom (laatste met 7 uit 18) klampen zich al weken vast aan deze wedstrijd. Beide ploegen wonnen dit seizoen pas eenmaal (Eendracht – RVW 1-2, Veluwezoom – Eendracht 1-0) en hopen in de onderlinge confrontatie eindelijk op een tweede driepunter. (Foto links: trainer Giovanni Zweers van Veluwezoom)
RVW en Veluwezoom hebben geluk dat er in 4F nog twee hele zwakke broeders zitten, waardoor mogelijk nog directe degradatie kan worden voorkomen. SDOO (12 uit 18) en Eendracht (10 uit 18) staan nog in de buurt. Deze vier ploegen zullen ook maximaal de nacompetitie halen, want OVC’’85, de nummer tien, is met 18 uit 19 al uit het zicht.
Prognose: 2-2.
Vijfde klasse F
Elistha – MASV (14.00 uur)
MASVAan een kampioenschap van MASV, nog ongeslagen en koploper met 40 punten uit 14 wedstrijden, twijfelt niemand. De Arnhemse ploeg versterkte zich in de zomerperiode flink en gold al dé titelkandidaat. Die verwachting maakte MASV tot dusver waar.
Achtervolger Elistha (31 uit 14) zou de Arnhemse ploeg graag de eerste nederlaag toebrengen. De ploeg uit Elst is bezig aan een aardige reeks. De laatste nederlaag was op 1 november van het vorig jaar. Toen verloor Elistha bij MASV met 5-1. Zondag is de kans op revanche.
Prognose: 1-3.

Klik hier voor het voetbalprogramma bij de amateurs.