Zet Eldenia een reuzenstap?

12 maart 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de negentiende speeldag op het programma. Eldenia hoopt in 3D de punten tegen SCE in eigen huis te houden. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.Zaterdagvoetbal

Derde klasse A
CDW – ESA
esa-arnhemVoor ESA, derde op de ranglijst met 37 punten uit 18 duels, is de confrontatie met koploper CDW (39 uit 18) een ‘zes-punten-wedstrijd’. Bij een zege in Wijk bij Duurstede mengt de succesvolle ploeg van trainer Peter Gerritsen zich volop in de titelstrijd. Bij verlies moeten de Arnhemmer even een stapje terug doen. In de vorm waarin ESA verkeert, hoeft het geen enkele ploeg te vrezen. In Arnhem won ESA met 3-0 van CDW, dat wel een ongeslagen thuisbalans heeft. In acht thuisduels won CDW zeven keer en speelde het eenmaal gelijk.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse A
SC Oranje – Krayenhoff
phpThumb (1)SC Oranje kan zich na de mispeer van vorige week (4-2 verlies bij DVV) geen nieuwe nederlaag permitteren. De Arnhemse ploeg heeft met 34 uit 16 nog steeds de minste verliespunten, maar zakt bij een nederlaag tegen Krayenhoff (32 uit 16) naar de derde plaats. DVV is de nieuwe koploper met 35 uit 17.
SC Oranje heeft goede herinneringen aan Krayenhoff. De uitwedstrijd werd met 3-1 gewonnen. De Arnhemmers moeten in staat worden geacht Krayenhoff voor een tweede keer te verslaan.
Prognose: 3-1.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Rheden – BVC ‘12
vv-rhedenDe strijd tegen degradatie is in 2I ongekend spannend. Grol (19 uit 17), OBW (15 uit 17), Rheden (14 uit 17), Hatert (13 uit 18) en DCS (12 uit 18) bezetten de onderste vijf posities. Wegblijven bij de onderste twee is voor Rheden het eerste doel.
Punten pakken tegen BVC ’12 zal zondag echter een helse klus worden. De ploeg van oud-NEC-speler Luuk Maes staat met 30 uit 15 op een vierde plaats, maar heeft nog drie inhaalduels op het programma staan.  In verliespunten is BVC 12 de directe achtervolger van koploper Quick 1888.
Rheden was aan de beterende hand, maar verloor vorige week met 2-1 bij Concordia Wehl. Misschien dat er voor de ploeg van trainer Ron Olyslager zondag tegen BVC ’12, dat uit vier keer won en ook vier keer verloor, een puntje in zit.
Prognose: 1-1.

Derde klasse D
Eldenia – SCE
Eldenia heeft vorige week tegen Spero (0-1 verlies) laten zien, dat het thuishoort in de derde klasse. Voor de Eldenaren, derde van onderen met 15 uit 18, is het nu wel bittere noodzaak om punten te pakken. Het duel met SCE is daarvoor uiterst geschikt, want de Nijmeegse ploeg staat met 18 uit 17 net boven Eldenia. Arnhemse Boys (14 uit 18) hijgt Eldenia bovendien in de nek.
Prognose: 2-1.

Vijfde klasse F
Arnhemia – Kolping-Dynamo
arnhemiaIn de strijd om een plek in de nacompetitie is het duel met Kolping voor Arnhemia van groot belang. Een plek bij de eerste vier levert vrijwel zeker een nacompetitieplaats op. Arnhemia staat nu vijfde met 19 uit 12. MASV (40 uit 14) is de ongenaakbare koploper, maar Arnhemia heeft ook Elistha (31 uit 14), Kolping (25 uit 13) en de Paasberg (21 uit 12) nog boven zich staan.
Prognose: 1-1.

Klik hier voor het programma amateurvoetbal.