Kan Arnhemse Boys de druk aan?

5 maart 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de achttiende speeldag op het programma. Arnhemse Boys is toe aan een driepunter en dat moet thuis tegen Fortissimo mogelijk zijn. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

 

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
ESA – VCA
esa-arnhemNa het bekersucces tegen hoofdklasser Alverna (3-2 winst), waardoor ESA zich plaatste voor de kwartfinale van de KNVB-districtsbeker, zal trainer Peter Gerritsen van ESA zijn ploeg ongetwijfeld weer met twee benen op de grond hebben gezet.
Puntenverlies tegen VCA, voorlaatste met 11 punten uit 16 duels, zou de titelaspiraties van ESA (derde met 34 uit 17) danig verstoren. Blijft gemakzucht uit, dan wordt VCA voor ESA een eenvoudige prooi.
Prognose: 4-1.

Vierde klasse A
DVV – SC Oranje
phpThumb (1)SC Oranje staat voor twee belangrijke duels. De Arnhemse koploper (34 punten uit 15 duels) speelt zaterdag uit tegen naaste achtervolger DVV (32 uit 16) en op 12 maart thuis tegen nummer drie Krayenhoff (29 uit 15). Een zege in Duiven brengt de titel voor de ploeg van het trainersduo Bob van Londen/Hans Liethof al een stap dichterbij. DVV is echter na 16 duels met acht zeges en acht gelijke spelen nog ongeslagen. De thuisbalans van DVV is echter imposant: zeven zeges en een gelijkspel. Oranje won echter zes van de zeven uitwedstrijden.
Prognose: 2-2.

Zondagvoetbal
Derde klasse D
Arnhemse Boys – Fortissimo
Wie rechtstreekse degradatie wil ontlopen zal dit duel moeten winnen. Arnhemse Boys (11 punten uit 17) is na vijf nederlagen op rij ook hard toe aan een zege. De ploeg van interim-trainer Davy Hendriks vergroot de voorsprong op nummer laatst Fortissimo (9 uit 17) bij winst naar 5 punten en heeft dan mogelijk ook Eldenia (15 uit 17) weer in het vizier.
Prognose: 3-1.

Eldenia – Spero
logo-eldeniaEldenia staat zondag met het bezoek van koploper Spero voor een lastig karwei. Niet alleen is een driepunter meer dan welkom om niet verder achterop te raken op de ‘veilige’ tiende plek (Groesbeekse Boys en ONA ’53 hebben beide 20 uit 15), maar ook om in ieder geval Arnhemse Boys en Fortissimo onder zich te houden.
Spero, dat met een voorsprong van vijf punten op Trekvogels riant aan kop gaat, lijkt echter een maatje te groot voor de ploeg van trainer Erwin Koen.
Prognose: 1-2.

Vierde klasse F
Eendracht – OVC ‘85
Als Eendracht, de nummer elf met 10 uit 16, nog aanspraak wil maken op de ‘veilige’ tiende plek, dan zal de ploeg van trainer Marlon Keizer moeten winnen van OVC ’85 (tiende met 15 uit 17)
Bij verlies wordt de achterstand 8 punten en die lijkt dan onoverbrugbaar.
Prognose: 2-2.