Jan Streuer verricht loting Arnhem Cup

3 maart 2016 | Van onze AS-redactie

Jan Streuer is vrijdag 4 maart de hoofdgast in het sportcafé bij voetbalvereniging Eendracht. De oud-manager voetbalzaken van Vitesse zal tijdens dat sportcafé de loting verrichten voor het 47e toernooi om de Arnhem Cup.

Streuer is sinds kort teruggekeerd in Nederland, nadat hij acht jaar in dienst is geweest bij FK Sjachtar Donetsk. Bij de club uit de Oekraïne was de oud-prof van onder meer FC Twente en FC Utrecht werkzaam als directeur scouting en later als technisch adviseur.
Voor zijn periode bij Sjachtar Donetsk was Streuer vanaf 1990 in dienst van Vitesse. Eerst als hoofd scouting vanaf 1997 als manager voetbalzaken. Die laatste functie bekleedde hij tot eind december 2017.
Voor het toernooi om de Arnhem Cup (senioren) hebben zich inmiddels 22 ploegen aangemeld. RKHVV, een van de vele winnaars van het toernooi, was de laatste.
Duno is de titelverdediger van de Arnhem Cup. De ploeg uit Doorwerth was in 2015 na een 1-1 eindstand vanaf de strafschopstip te sterk voor het Elster Spero. Tijdens het sportcafé zal Duno vertegenwoordigd zijn door voorzitter Richard Vacquier Droop. Duno is koploper in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal en stevent af op een derde promotie in vier jaar. Vaqier Droop zal in het sportcafé vertellen wat de toekomstplannen van zijn vereniging zijn.
Tijdens het sportcafé wordt ook geloot voor het toernooi om de Arnhem Jeugd Cup. Daarvoor komt Bo van Essen, speler van Vitesse onder 19 jaar, naar het clubhuis van Eendracht. Voor dit toernooi voor D-pupillen hebben zich inmiddels 27 ploegen aangemeld.
De eerste ronde van het toernooi om de Arnhem Cup is op dinsdag 5 april. De finale wordt gespeeld op zondag 5 juni. De strijd om de Arnhem Jeugd Cup begint op woensdag 13 april. Op zondag 5 juni zijn zowel de halve finales als de finales.

Voorlopige deelnemerslijst Arnhem: ESA, SML, De Paasberg, Angeren, Rheden, Arnhemia, Veluwezoom (za), Veluwezoom (zo), MASV, Babberich, Duno, Eldenia, Westervoort, VDZ, Eendracht, Elsweide, AZ 2000, DVOV, Arnhemse Boys, SC Oranje, AVW ’66, RKHVV.
Deelnemers Arnhem Jeugd Cup (D-pupillen): EDS, Westervoort, DVV, De Paasberg, AVW ’66, DVOV, ESA, Eendracht, GVA, VDZ, VVO, AZ 2000, Eldenia, Groessen, De Bataven, MASV, Arnhemse Boys, Arnhemia, Elistha, RKHVV, Angeren, Spero, Jonge Kracht, combinatie Rheden/Worth Rheden, Veluwezoom, OVC ’85, SML.

Het sportcafé wordt gehouden in het clubhuis van voetbalvereniging Eendracht, Doorwerthlaan 6, Arnhem. Aanvang 20.00 uur, toegang is gratis.