Blijft SC Oranje op titelkoers?

27 februari 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde een inhaalprogramma op de rol. SC Oranje ligt op titelkoers en mag tegen Kesteren geen misstap maken. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf wedstrijden voor het voetlicht.

 


Zaterdagvoetbal

Tweede klasse I
DOS Kampen – AVW ’66 (15.00 uur)
avw66Met vier zeges op rij in de tas vertrekt AVW ’66 vol vertrouwen naar Kampen. De ploeg van trainer Amir Hashemi is volledig opgeleefd, nadat het in een reeks van tien wedstrijden niet tot winst was gekomen.
AVW ’66 heeft inmiddels drie ploegen onder zich, maar de Westervoorters willen ook weg van de elfde plek, die verplicht tot het spelen van nacompetitie. DOS Kampen staat negende met 21 punten uit 16 duels en bij winst komt AVW ’66 (18 uit 16) in punten gelijk met de Overijsselse ploeg. Het doelsaldo van AVW ’66 (Plus 5) is echter beter dan dat van DOS Kampen (plus 1). Bij een Westervoortse zege wordt ook Oranje Nassau (19 uit 17) op de ranglijst gepasseerd.
Prognose: 1-2.

Vierde klasse A

SC Oranje – Kesteren (14.30 uur)
De grootste tegenstander van SC Oranje lijkt dit seizoen SC Oranje zelf. De ploeg van het trainersduo Bob van Londen/Hans Liethof maakt zo nu en dan onnodige misstapjes tegen de ‘kleinere’ ploegen, maar dat doet ook de concurrentie. Met 31 punten uit 14 duels staat SC Oranje op een tweede plek, maar heeft vijf verliespunten minder dan koploper DVV (32 uit 16). De Duivense ploeg is nog ongeslagen, maar speelde al acht keer gelijk.
Tegen Kesteren kan SC Oranje zaterdagmiddag revanche nemen voor de enige nederlaag die het dit seizoen leed. In Kesteren gingen de mannen van Oranje met 3-1 onderuit.
Prognose: 4-1.

Zondagvoetbal

Derde klasse D
SCH – Arnhemse Boys (14.00 uur)
arnhemse-boysDe ‘veilige’ tiende plaats raakt voor Arnhemse Boys ( 11 uit 16) steeds verder uit beeld. De ploeg van interim-trainer Davy Hendriks richt zich daarom nu in eerste instantie op het ontlopen van directe degradatie. De achterstand op Eldenia, de nummer twaalf met 15 punten uit 17 duels, is door vier nederlagen op rij ook al opgelopen tot vier punten. Een overwinning bij SCH is dan ook noodzakelijk.
Dat is niet onmogelijk, want bij de Nijmeegse ploeg zit de klad er ook in. SCH won de laatste wedstrijd bij nummer laatst Fortissimo, maar daarvoor gingen vier wedstrijden op rij verloren.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F

Eendracht – Driel (14.00 uur)
EendrachtVoor Eendracht, met 10 uit 15 elfde op de ranglijst, is het van belang om na het verlies van vorige week bij nummer laatst Veluwezoom (1-0) puntjes te sprokkelen. Wegblijven bij de onderste twee is het devies voor de ploeg van trainer Marlon Keizer.
Tegenstander Driel moet winnen om aanspraak te kunnen blijven maken op een hoge eindklassering om mogelijk zo een plek in de nacompetitie af te dwingen. Goede ervaringen heeft Eendracht niet met Driel. De uitwedstrijd ging met 5-0 verloren.
Prognose: 1-3.

Vijfde klasse F

De Paasberg – SVO ’68 (14.00 uur)
PaasbergTrainer Danny Evers, sinds de winterstop aan het roer bij De Paasberg, heeft door de vele afgelastingen zijn ploeg in de competitie nog niet aan het werk gezien.
De Paasberg kwam voor het laatst op 13 december van het vorig jaar in actie. Toen verloor de Arnhemse ploeg de stadsderby bij koploper MASV met 5-2. Toch heeft De Paasberg nog hele goede kansen op het bereiken van de nacompetitie. Een hoge eindklassering is dan noodzakelijk en dus mogen er zondag tegen nummer laatste SVO ’68 ( 9 uit 13) geen punten worden gemorst.
De Paasberg staat vijfde met 18 uit 10, maar loopt een reeks wedstrijden achter op de concurrentie.
Prognose: 4-0.