Estavana Polman scoort vijf keer bij rentree

25 februari 2016 | Van onze AS-redactie

Estavana Polman heeft woensdagavond weer een belangrijke rol vervuld bij Team Esbjerg. De Arnhemse handbalster, die vorige week nog wegens hartritmestoornissen werd opgenomen in het ziekenhuis, scoorde vijf keer in het competitieduel met HC Odense. Team Esbjerg, medekoploper in de Deense eredivisie, won met 37-32.

Polman moest vorige week maandag in de wedstrijd tegen Viborg naar de kant met hartklachten. De Arnhemse verklaarde later dat ze al jaren zo nu en dan last had van hartritmestoornissen, maar dat het meestal snel weer over ging. Dat was in het duel met Viborg niet het geval.
Woensdag had Polman in de wedstrijd tegen HC Odense nergens meer last van. ‘Ik heb weer wat minuutjes gemaakt, meer zelfs dan ik had verwacht. Ik vond het wel spannend tijdens het warmlopen, ik was benieuwd hoe mijn hart zou reageren. Gelukkig heb ik vandaag, een dag na de wedstrijd, ook geen last’, vertelde Polman op heldenonline.nl.
Deze week kwam de Arnhemse ook volop in het nieuws door haar relatie met Rafaël van der Vaart, oud-voetballer van Ajax. ‘Ja, dat was wel een klein bommetje dat ontplofte! Ach, na een weekje is dat wel weer overgewaaid’, aldus Polman.
Bondscoach Henk Groener heeft de Arnhemse handbalster geselecteerd voor de selectie van Oranje. Het Nederlands team werkt twee EK-kwalificatieduels af tegen Spanje op woensdag 9 maart in Almere en op zaterdag 12 maart in het Spaanse Léon. Op maandag 14 maart komt de selectie van Henk Groener bijeen op Papendal waar de ploeg zich zal voorbereiden op het het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Metz. In de Franse stad speelt Oranje op vrijdag 18 maart tegen Frankrijk, zaterdag 19 maart tegen Japan en zondag 20 maart tegen Tunesië. De eerste twee teams uit deze poule plaatsen zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

Bronnen: handbal.nl en heldenonline.nl