Swift na zege al bijna veilig

21 februari 2016 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zich al bijna verzekerd van nog een jaar eredivisieschap. De Arnhemse ploeg won zaterdag in sporthal Elderveld ook het tweede nacompetitieduel in de degradatiepoule. Handbal Venlo werd met 30-23 verslagen.

De kans dat Swift nog in problemen komt is nihil. De ploeg van trainer Arthur Langedijk staat in de degradatiepoule op een tweede plaats en de voorsprong op Hellas, de nummer zes en laatst, bedraagt al vijf punten.

In de wedstrijd tegen Handbal Venlo had Swift een moeizame start. De gasten hadden in de openingsfase het initiatief en gingen na ruim een kwartier met 6-9 aan de leiding. Vanaf dat moment kreeg Swift meer grip op het spel. Darwin Mus bepaalde met zijn treffer de ruststand op 15-13 in het voordeel van de thuisploeg.
Na de hervatting kwam de zege van Swift niet meer in gevaar. Na een 22-17 stand kwamen de Limburgse bezoekers nog even dichterbij tot 23-20, maar daarna stelde Swift definitief orde op zaken. Eindstand: 30-23.
Wie in de degradatiepoule als laatste eindigt, hoeft nog niet te wanhopen. Die ploeg krijgt nog een herkansing tegen de nummer vier van de nacompetitie van de eerste divisie om het eredivisieschap veilig te stellen.

Doelpunten Swift: Thijs Geurds 6, Ruben de Bok 5, Sofiane Rhouma 3, Lex ten Velde 3,Gijs Hoeve 3, Robin Schoenaker 3, Peter Schoenaker 3, David Petit 1, Darwin Mus 1, Sjoerd Veenendaal 1, Mark Portengen 1.

EREDIVISIE
Uitslagen degradatiepoule

AHV Swift – Handbal Venlo   30-23
Hercules – Lions 2                31-37
Houten – Hellas                     27-25

Stand
Houten                2-10
AHV Swift            2-7
Lions 2                2-6
Hercules             2-5
Handbal Venlo   2-3
Hellas                  2-2

Programma
Zaterdag 27 februari

Handbal Venlo – Houten
Hercules -AHV Swift (20.15 uur, Boswijk sporthal, Den Haag)
Hellas – Lions 2

 

  • Foto homepage: Ruben de Bok, maker van vijf doelpunten, legt aan voor een van zijn treffers. 

 

Mus, Darwin
Darwin Mus waagt een schotpoging. (Foto: Walter Veerman)

 

Santos

Stanley Santos (links) test de kwaliteit van het textiel van Venlo-speler Jos Arnoldussen. (Foto: Walter Veerman)