Baker redt punt voor Vitesse

21 februari 2016 | Van onze AS-redactie

Een late treffer van Lewis Baker bezorgde Vitesse in de Gelderse derby tegen De Graafschap toch nog een punt: 2-2.  De Arnhemse ploeg had in de eerste helft door een afstandsknal van Marvelous Nakamba een 0-1 voorsprong genomen. Na de hervatting leek De Graafschap door twee treffers van Vincent Vermeij op weg naar een zege, maar zes minuten voor tijd werd het toch nog gelijk.

Met aanvoerder Guram Kashia weer centraal in de verdediging leek Vitesse een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, nadat Nakamba de gasten met een verwoestende uithaal aan de leiding had gebracht. Gesteund door het fanatieke thuispubliek werd naarmate het duel vorderde ook De Graafschap wat dreigender. Zes minuten voor rust stond de Vijverberg in vuur en vlam. Na een afgeketste voorzet viel de bal voor de voeten van Vermeij, die de bal hard in de bovenhoek ramde: 1-1.
De Doetinchemse storm ging ook na rust niet liggen. Al snel na de hervatting was het opnieuw raak. De voorzet was van Youssef El Jebli en opnieuw Vermeij stond op de goede plek: 2-1. Vitesse zocht daarna de aanval, maar veel kansen leverde dat niet op. Een uithaal van ruim twintig meter van Lewis baker bleek doelman Hidde Jurjus zes minuten voor tijd toch te machtig: 2-2. Kosuke Ota van Vitesse kreeg in de 90e minuut zijn tweede gele kaart en kon eerder gaan douchen.
Vitesse staat na het gelijkspel met 37 punten uit 24 duels op een zesde plaats. De achterstand op nummer drie AZ bedraagt slechts drie punten.

 

  • Foto homepage: Ted van de Pavert verschijnt gevaarlijk voor het doel van Vitesse. Links Lewis Baker.
  • Ook onderstaande foto’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie.

21-02-2016: Voetbal: De Graafschap v Vitesse: Doetinchem  (L-R)
Marvelous Nakamba, maker van de 0-1 voor Vitesse.

21-02-2016: Voetbal: De Graafschap v Vitesse: Doetinchem  (L-R) gelijkmaker Vincent Vermeij of De Graafschap -
Vincent Vermeij haalt uit voor de gelijkmaker.

 

21-02-2016: Voetbal: De Graafschap v Vitesse: Doetinchem  (L-R) Referee Gozubuyuk - Sheran Yeini of Vitesse - Youssef el Jebli of De Graafschap -
Aanvoerder Guram Kashia van Vitesse probeert een schot van Youssef El Jebli te blokken.