Zet AVW ’66 zegereeks voort?

20 februari 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de zeventiende speelronde op het programma. AVW ’66 kan zaterdag in 2H tegen Den Ham de vierde zege op rij behalen. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
AVW ’66 – Den Ham (15.00 uur)
Na het feestweekeinde vanwege het 50-jarig bestaan kan AVW ’66 in het duel met Den Ham een grote slag slaan. De Westervoortse ploeg won drie duels op rij, waardoor de aansluiting met de andere degradatiekandidaten is teruggevonden. De ploeg van trainer Amir Hashemi staat met 15 punten uit 15 duels op een dertiende plaats. Tegenstander Den Ham is met 16 uit 16 de nummer elf op de ranglijst.
Een zege op Den Ham betekent dat AVW’66 ook Oranje Nassau, dat met 19 uit 16 op een ‘veilige ‘tiende plaats staat, mogelijk weer in het vizier heeft. AVW ’66 moet in staat worden geacht ook de nacompetitie te ontlopen. Een driepunter tegen Den Ham is dan noodzakelijk.
Prognose: 3-1.


Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Rheden – Vorden (14.00 uur)
vv-rheden
Rheden is na de 2-1 zege op OBW op 31 januari weer vol vertrouwen dat het directe degradatie kan ontlopen. Bovendien raakt de ziekenboeg bij de ploeg van trainer Ron Olyslager leger.
Uit bij Vorden pakte Rheden, dat met 11 uit 15 op de dertiende en voorlaatste plaats staat, met enig fortuin een punt (0-0) en dat was meteen de enige keer dat de defensie van Rheden niet werd gepasseerd. De aanval van Vorden staat echter niet bekend om zijn scoringsdrift, want met 16 treffers laten de Achterhoekers alleen DCS (11 doelpunten) onder zich.
Voor Rheden moet zondag opnieuw een gelijkspel haalbaar zijn.
Prognose: 1-1.


Vierde klasse F
Jonge Kracht – SML (14.00 uur)
De strijd tussen Jonge Kracht (derde met 31 uit 15) en SML (tweede met 36 uit 15) is zondag dé kraker in 4F. Voor Jonge Kracht is het de laatste kans om zich te mengen in de titelstrijd, die vooralsnog door VVO (koploper met 37 uit 15) en SML wordt uitgevochten.
Zo ver wil SML het niet laten komen. Voor de ploeg van trainer Roberto Straal telt alleen de titel. De Arnhemmer, die dit seizoen alleen de eerste wedstrijd verloren bij Angeren (2-1) zijn dan ook licht favoriet.
Prognose: 1-2.


Veluwezoom – Eendracht (14.00 uur)
Veluwezoom1
Veluwzoom (3 uit 16) wacht dit seizoen nog steeds op de eerste overwinning. Trainer Giovanni Zweers weigert de handdoek echter te gooien en is er nog steeds van overtuigd dat zijn ploeg directe degradatie kan voorkomen.
Zweers heeft daarbij het geluk dat ook RVW (7 uit 14), SDOO (9 uit 16) en Eendracht (10 uit 14) niet overlopen van kwaliteit. Na de zeperd in de sneeuw bij SML van afgelopen zondag (6-1) moet het tegen Eendracht dan eindelijk gaan gebeuren. Bij verlies loopt ook Eendracht verdeer weg en lijkt de missie van Zweers kansloos.
Voor eendracht betekent een zege dat het mogelijk het gaatje naar OVC ’85 (tiende met 15 uit 15) nog kan dichten.
Prognose: 2-2.


Vijfde klasse F
De Paasberg – Arnhemia (14.00 uur)
De Paasberg en Arnhemia azen achter de ongenaakbare koploper MASV (31 uit 11) op een plek in de nacompetitie. Arnhemia (vierde met 19 uit 12) liet afgelopen zondag tegen nummer laatst SVO ’68 op eigen veld echter een lelijke steek vallen: 1-2.
Die misstap kan de ploeg van trainer Pierre van den Berg aan het einde van de rit wel eens duur komen te staan. Met 18 uit 10 staat De Paasberg, met de nieuwe trainer Danny Evers op de bank, er relatief beter voor om de jacht op Elistha (25 uit 12) en Kolping-Dynamo (22 uit 10) op te voeren.
De wedstrijd bij Arnhemia leverde veel doelpunten op. De Paasberg won toen met 6-5.
Prognose: 3-1