5F: De Paasberg bedwingt koploper

17 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

FC Jeugd was tot zondagmiddag nog zonder puntverlies in 5F. Bij De Paasberg echter mocht de koploper met een 1-1 gelijkspel de handen dichtknijpen. Paal, lat en een uitstekende keeper stonden meer Arnhemse doelpunten in de weg.

Wisselvalligheid kenmerkt de jeugdige ploeg van De Paasberg. Maar soms loopt het ook heel goed en dat was zondagmiddag het geval. Het was eenrichtingverkeer op het doel van FC Jeugd en de kansen regen zich aaneen. Des te opmerkelijker de ruststand: 0-1 in het voordeel van de gasten. Een chagrijnige Paasberg-trainer Ton Klijnhout: “Ze komen er één keer uit, een misverstand bij ons achterin en we staan achter. Echt vreselijk ongelukkig.”

De tweede helft was een kopie van de eerste. Een sterker De Paasberg, dat heel lang het bevrijdende doelpunt niet kon maken. Tot twee minuten voor tijd toen een inzet van Michel van der Steen zelfs de uitblinkende FC Jeugd-doelman te machtig was: 1-1. Ton Klijnhout: “Uiteindelijk mag je zelfs blij zijn dat de gelijkmaker nog valt. Toch zit ik met een kater. We hadden gewoon moeten winnen. Dan was het gat met FC Jeugd ook kleiner geworden. Nu blijft het negen punten en dat is toch behoorlijk.”

ESCA-OVC’85 gestaakt, scheidsrechter geblesseerd
Een kuitblessure noopte de scheidsrechter zondagmiddag de wedstrijd ESCA-OVC’85 na 35 minuten te staken. De Arnhemse thuisclub leidde op dat moment met 1-0 door een doelpunt van Mourad Seyner.
Al 20 minuten moest de verzorger van ESCA er aan te pas komen om de pijnlijke kuitspier van de scheidsrechter te behandelen. De leidsman probeerde het daarna nog, maar minder dan een kwartier later staakte hij de wedstrijd toch. Pogingen van ESCA om een vervanger te vinden mislukten. De als toeschouwer aanwezige scheidsrechter Herman Smeenk was ook geblesseerd en meer alternatieven waren er niet.
Tot teleurstelling van ESCA-trainer Chris Lankwarden: “We speelden goed, we hadden de beste kansen en we stonden ook op voorsprong. Dan is het balen als de wedstrijd wordt gestaakt. We hebben de scheidsrechter nog proberen te overreden door te gaan, maar hij zei dat het echt niet ging. Dan houdt het op.”

Andere uitslagen 5F: Dierense Boys-Barneveld 1-0, Elsweide-Uchta 2-5, RVW-SVHA 4-2, Edesche Boys-CHRC 2-5.