5D: Punt Eendracht, verlies Westervoort

31 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Eendracht is in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Baakse Boys niet verder gekomen dan 0-0. Het feit dat de Arnhemmers de opponent onder zich hielden op de ranglijst van 5D, was het enige positieve van het duel.

Trainer Rogier Kamerbeek verklaarde onlangs op deze site nog plechtig dat zijn ploeg ondanks de lage positie op de ranglijst  ‘nooit zal gaan schoppen’.  De werkelijkheid bleek zondag anders. De vier gele kaarten waren allemaal voor Eendracht. Ron van Eijk kreeg twee keer geel en kon dus vertrekken.
Kamerbeek: “Daar zijn Richard  (Willemsen, de co-trainer, red) en ik niet over te spreken. Daar gaan we dinsdag op de training een hartig woordje over praten. Dit is niet goed voor de reputatie van Eendracht.”
Volgens Kamerbeek had zijn ploeg zondag zelfs met tien man nog de beste kansen. Die werden niet benut zodat Eendracht nog steeds op de eerste overwinning in dit seizoen  wacht.

SC Westervoort-Warnsveldse Boys 1-2 (1-1)
Sportclub Westervoort is er niet in geslaagd de nummer twee van 5D, Warnsveldse Boys, van zich af te schudden. Sportclub verloor met 1-2 en is vooralsnog veroordeeld tot een middenmootpositie.  In de eerste helft was SC Westervoort de betere ploeg maar kansen werden aan beide kanten weinig gecreëerd. Toch slaagde topschutter Janhein Wisse er in de score open te breken: 1-0. Warnsveld kwam nog voor rust op 1-1 toen de bal via een schouder van een speler van SC Westervoort in het doel belandde.
In de rust werd Jesse van Gompel vervangen door Dennis Lubbers. Deze A-speler maakte zijn debuut voor Sportclub en deed dit zeer verdienstelijk. Na rust waren de ploegen in evenwicht. De eerste grote kans was weer voor SC Westervoort maar Janhein Wisse ging te ver door met zijn actie zodat een doelpunt achterwege bleef. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd pardoes, tegen de verhouding in, in het netje geschoten: 1-2. SC Westervoort kreeg nog een groot aantal corners maar doelpunten zouden niet meer vallen. Een gelijkspel zou de verhouding beter hebben weergegeven. Man van de wedstrijd aan Sportclubzijde: Steven Daniels.

Andere uitslagen 5D
GVA – Be Quick Z       4-0
MvR – Sprinkhanen    1-1
Steenderen – Loo       4-5
RKPSC – SDZZ             2-0