4F: zeges voor VVO en VDZ

26 september 2010 | Van onze AS-redactie

VVO is in de vierde klasse F door een 3-1 zege op DVOL opgeklommen naar tweede plek. SC Oranje verloor voor de vierde keer op rij, nu van VDZ (0-3). AZ 2000 speelde een prima partij, maar verloor wel bij Elistha: 5-2.

VVO-DVOL 3-1 (1-1)
VVO speelde volgens trainer Hans Liethof een mindere wedstrijd. De gasten namen zelfs de leiding na een te korte terugspeelbal van Bert Peterse op doelman Frans Budel. Vanaf de aftrap maakte Rudi Aziz weer gelijk: 1-1.
Halverwege de tweede helft liet Rudi Aziz de Velpse fans opnieuw juichen. Met een schot van 18 meter passeerde hij de doelman van DVOL. Paul de Ronde besliste een kwartier voor tijd met een fraaie treffer de wedstrijd.
DVOL dacht bij die laatste treffer aan buitenspel. De grensrechter van de ploeg uit Lent en enkele wisselspelers liepen zelfs het veld in om verhaal te halen. Voor de arbiter reden een afkoelingsperiode van tien minuten in te lassen.
VVO-trainer Hans Liethof was na afloop blij met de punten. “Het was wel wat geflatteerd. Het was niet altijd even goochem wat we lieten zien. Maar als je mindere wedstrijden ook wint, doe je het goed.”

Elistha-AZ 2000 5-2 (3-1)
AZ-trainer Delano Verweij kreeg na afloop van de wedstrijd bij Elistha complimenten van zijn Elster collega. Verweij had ook graag de punten meegenomen, maar die bleven in Elst: 5-2.
“Er had voor ons heel wat meer ingezeten”, zei Verweij. Wij hebben een hele goede tweede helft gespeeld. We waren de betere ploeg, maar we hebben veel te veel kansen verprutst.”
In de eerste helft had Mohammed Saidi de gasten na de Elster openingstreffer op gelijke hoogte gebracht. Toch ging Elistha met een 3-1 voorsprong rusten. Na rust scoorde Youssef Sammar voor AZ 2000 4-2. Verweij: “In de tweede helft is Elistha drie keer voor onze goal geweest en heeft het twee keer gescoord. We hebben een lesje in effectiviteit gehad.”

SC Oranje-VDZ 0-3 (0-2)
VDZ kende weinig problemen bij het nog puntloze SC Oranje: 0-3.  De gasten hadden wel de hulp van de thuisclub nodig om opvoorsprong te komen. Na de eigen treffer zorgde Tim Awater voor een 0-2 ruststand. De ex-speler van Eldenia bepaalde met zijn tweede doelpunt na de hervatting ook de eindstand.
“Als VDZ ooit de kans heeft gehad een wedstrijd met dubbele cijfers te winnen, was het wel vandaag”, zei trainer Willie Melchers van VDZ. “In de eerste helft hebben we vijf, zes kansen gehad, na rust zeven. Geloof me, het waren geen halve kansen.”
SC Oranje beëindigde het duel met negen man. Twee spelers van de thuisclub konden na hun tweede gele kaart vertrekken.

Andere uitslagen 4F: Driel-HAVO 2-1, SDOO-ONA’53 0-2.