4F: Rudy Aziz velt AZ 2000 met vier goals

12 september 2010 | Van onze AS-redactie

Rudy Aziz was zondag in de vierde klasse F in zijn eentje verantwoordelijk voor de 4-0 zege van VVO op AZ 2000. De aanvaller nam alle Velpse treffers voor zijn rekening.

Trainer Hans Liethof was ondanks de zege van zijn ploeg kritisch. “Want het hadden dubbele cijfers moeten zijn. We hebben zo gigantisch veel kansen laten liggen. Met 4-0 hebben we AZ 2000 laten ontsnappen.”
Aziz was op sportpark De Pinkenberg in Velp de grote man. Liethof: “Rudy is ook de man waar we ons spelletje op afstemmen. Hij heeft scorend vermogen en een geweldige traptechniek. Hij schiet de ballen er uit alle standen in. Gaat de bal bij hem tussen de palen, dan is er een grote kans dat die er ook in vliegt.”
Aziz kwam in de eerste helft eenmaal tot scoren, na de hervatting verzorgde hij dus een loepzuivere hattrick. Het duel VVO-AZ 2000 werd in de slotafse nog ontsierd door twee rode kaarten, voor Olav Driessen (VVO) en Steve Elliot (AZ 2000.
Liethof: “Olav liep door op de keeper van AZ 2000, Jerry Tjong Kim Sang, en raakte hem. Jery stond op en gaf Olav vervolgens een draai om zijn oren. Daarna kwam ook die andere speler van AZ 2000 erbij en hij gaf Olav ook een knal op zijn wang. Olav reageerde en duwde hem weg, waarna de scheidsrechter Olav Driessen en Steve Elliot wegstuurde. De scheidsrechter erkende na afloop dat hij de klap van de keeper niet had gezien. Want daar begon het allemaal mee.”

Driel – VDZ 2-2 (0-1).
VDZ is in de vierde klasse F tegen zijn eerste puntenverlies opgelopen.  Het duel bij Driel eindigde in een gelijkspel: 2-2. De gasten verspeelden na rust een 2-0 voorsprong.
Martijn van Gessel zette VDZ na goed doorjagen van Joris Schemkes op 0-1. Na de pauze vergrootte Tim Awater de voorsprong voor de gasten. Driel gaf echter niet op en kwam uit een vrije trap op 1-2, waarna VDZ ook nog de gelijkmaker moest toestaan.

SDOO – Arnhemia 1-1 (0-1).
“We hebben niet geweldig gespeeld. We waren slordig en kwamen vaak een stap te laat”, bekende trainer Rob Peters van Arnhemia eerlijk.  De 1-0 voorsprong die de gasten halverwege de eerste helft namen, noemde Peters niettemin verdiend.
Vlak voor rust kreeg Arnhemia niet waar het recht op had. Bart Sneider scoorde, maar het spel ging gewoon verder. Peters: “De bal had zelfs het net geraakt, maar de bal kwam terug in handen van de keeper en die hervatte meteen het spel. Iedereen had gezien dat het een goal was, behalve de scheidsrechter. We protesteerden ook, maar moesten ook meteen vol aan de bak omdat SDOO in de aanval ging.”
Hoewel Arnhemia niet groots speelde, had het ook na rust het beste van het spel. De afronding liet te wensen over en daarvoor kregen de bezoekers halverwege de tweede helft de rekening gepresenteerd. SDOO scoorde uit een counter de gelijkmaker.
Peters: “We hadden hier kunnen en moeten winnen. We hadden pech bij dat moment vlak voor rust, maar verder hebben we het aan onszelf te wijten.”

SC Oranje – Eldenia 0-5 (0-3).
Eldenia had geen moeite met SC Oranje, dat na de 9-1 nederlaag bij ONA’53 opnieuw fors verloor (0-5).  Door doelpunten van Marvin Duurtsema, Brian van Schooten en Falko Wouters leidden de gasten bij rust al met 0-3. Na de pauze verhoogde weer Van Schooten de stand naar 0-4. De thuisclub hielp Eldenia ook nog een handje. De 0-5 was een eigen doelpunt. Bij 0-3 miste Eldenia, dat veel mogelijkheden onbenut liet, een strafschop.