4F: Joris Schemkes bezorgt VDZ zege

10 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Joris Schemkes heeft VDZ in de uitwedstrijd tegen Arnhemia aan de zege geholpen. De middenvelder, die donderdag 17 jaar wordt, scoorde na de rust met zijn linkerbeen de beslissende treffer: 1-2.

VDZ kreeg daarmee iets teveel, want Arnhemia was in het veld niet minder dan de bezoekers uit Arnhem-Noord. De thuisclub miste veel kansen en vooral Roel Lanting vond regelmatig de uitblinkende doelman Tom Witjes van VDZ op zijn weg.
Frank Westen had VDZ in de eerste helft aan de leiding gebracht, maar Mitch Jurriëns zorgde voor een 1-1 ruststand. Een kwartier na de hervatting viel de bal na een voorzet van Jeroen Westen via een Arnhemia-vedediger voor de voeten van Schemkes. De middenvelder bedacht zich geen moment en haalde met links van buiten het strafschopgebied uit. Doelman Ferdinand Klotz van Arnhemia was kansloos: 1-2. 
Voor Arnhemia was het de tweede nederlaag op rij. Vorige week ging de ploeg van Rob Peters met 3-2 onderuit bij AZ 2000.  

SDOO-Eldenia 0-6 (0-4)
Met deze uitslag kwamen de gasten uit Heteren er nog genadig van af. Eldenia begon voortvarend aan de wedstrijd en zette direct druk op de tegenstander. Dit leidde al binnen een minuut tot de 0-1 van Kevin Peters, die een bal prachtig in de bovenhoek schoot. Voor Eldenia was de voorsprong geen reden om gas terug te nemen en men ging op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Na een goed uitgevoerde corner bracht Marvin Duurtsema de stand op 0-2. Nog voor rust besliste Eldenia de wedstrijd definitief via nogmaals Peters, waarna ook Bryan van Schooten zijn goaltje meepikte. SDOO kon daar bitter weinig tegenover stellen.
De tweede helft gaf geen ander beeld te zien. Eldenia creëerde de ene na de andere kans en scoorde nog tweemaal via wederom Duurtsema en Van Schooten. In de eindfase verzuimde Eldenia om SDOO op dubbele cijfers te trakteren. Door deze overwinning behoudt Eldenia de aansluiting met de subtop.

ONA’53 – AZ 2000 6-0 (2-0).
AZ 2000 zal zich het ‘uitje’ bij koploper ONA’53 nog lang heugen. De Arnhemse ploeg verloor niet alleen met 6-0, maar twee spelers van AZ 2000 kregen de rode kaart na twee keer geel.
Nourdin Eloisghiri moest al halverwege de eerste helft vertrekken wegens commentaar op de leiding. Doelman Jerry Tjong Kim Sang kreeg zelfs na het laatste fluitsignaal nog zijn tweede gele kaart.

Uitslagen vierde klasse F:
SC Oranje – HAVO                          0-3
Arnhemia – VDZ                             1-2
ONA’53 – AZ 2000                         6-0
Elistha – DVOL                                 2-4
VVO – Driel                                      3-3
SDOO – Eldenia                               0-6