4F: Inzet VDZ loont, AZ verliest

5 september 2010 | Van onze AS-redactie

VDZ is  in de vierde klasse F goed van start gegaan. Ver in de blessuretijd scoorde invaller Bob Wiegerink na een voorzet van de eveneens ingevallen Niels Emies de winnende treffer in de wedstrijd tegen HAVO.

Lang zag het er naar uit dat de wedstrijd onbeslist zou eindigen. Zeker nadat Bart Combee na zijn tweede gele kaart in de 60ste minuut naar de kleedkamer werd gestuurd. VDZ wist zich dus met tien man het laatste half uur knap staande te houden.
De overigens goed leidende scheidsrechter Marcel Veeneman uit Apeldoorn onthield VDZ een zuivere strafschop in de 65ste minuut. Heel VDZ zag een overtreding op Stefan Veerman. Even later was het wel raak aan de overzijde. Bij een  vergelijkbare situatie ging de bal wel op de stip,  tot ontsteltenis van heel VDZ. De goed keepende Tom Witjes stopte de door Michael van Aalten genomen penalty echter. Kennelijk putte VDZ kracht uit deze misser van HAVO en vocht zich terug in de wedstrijd, hetgeen uiteindelijk in de 93ste minuut tot de overwinning leidde.

AZ 2000-RKSV Driel 0-3
Voor de thuisclub was het de wedstrijd van de gemiste kansen. Voor rust liet AZ 2000 riante mogelijkheden onbenut. Dat werd na de hervatting afgestraft. Driel opende de score via een strafschop van Willems. Daarna scoorde Janssen nog twee keer.

ONA’53-SC Oranje 9-1
Een desastreus begin voor Oranje dat enkele basisspelers door blessures miste, maar volgens trainer John Schenkers ook te veel genoot van de ‘mooie temperatuur’. De trainer kon niet anders dan constateren dat het kwalitieitsverschil te groot was. Donovan Jap a Joe redde de eer.

Arnhemia-Elistha 4-0.
Trainer Rob Peters van Arnhemia was in zijn nopjes na de 4-0 zege van zijn ploeg op Elistha. “De gehele voorbereiding liep het al lekker, maar het is toch altijd afwachten hoe het gaat als de competitie begint”, zei Peters, die vooral in de eerste helft had genoten. “Toen speelden we Elistha helemaal van de mat.”
Mitch Jurriën en Michael Peters bepaalden de ruststand op 2-0. Na de 3-0 van opnieuw Peters werd het spel van Arnhemia slordiger. “Daarom bleef een hele grote uitslag uit”, aldus Peters, die Jurriëns nog eenmaal zag scoren: 4-0.

Klik hier voor uitslagen en stand